Chleba z remosky
Jak jednou ochutnáte domácí chleba, hned si ho zamilujete. Tento chléb v remosce nejen kyne, ale následně se i peče. Nedrobí se, má křupavou kůrku a vydrží měkký celý týden. Pokud nemáte remosku, můžete péct i v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Místo čerstvého droždí můžete použít droždí sušené, postup na kvásek je stejný. Do těsta místo ovesných vloček můžete přidat vlákninu, případně semínka dle chuti každého. Nicméně ovesné vločky značně vylepšují chuť chleba. Místo vařených brambor můžete přidat bramborové těsto v sáčku (50 g), nemá to vliv kvalitu těsta. Žitný kvásek od Dr.Oetker přidávám do těsta kvůli jedinečné chuti, kterou upečený chleba získá. Žitný kvásek můžete nahradit 1 rovnou lžící octa, ale na výslednou chuť chleba to vliv má. Těsto dávám kynout rovnou do mísy od remosky, do kterého vložím dortovou formu, který vyložím pečicím papírem. Po vykynutí s těstem již nic nedělám, rovnou peču. Usnadňuji si tím práci.
Na závěr: Chleba se nedrobí, vydrží měkký celý týden a má výbornou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 9 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 13 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 13 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 1 hodinou
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 2 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 4 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 5 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 6 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 6 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, vločky ovesné, kvas žitný, brambory, sůl, kmín celý, voda, droždí, cukr, voda, mouka hladká
Chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR53x
0 názorů