Vepřová plec po Bakoňsku
K přípravě tohoto výborného maďarského pokrmu orestujeme vepřové maso na sádle, cibuli a slanině a poté dusíme. Přidáme žampiony, zakysanou smetanu a mléko a vaříme, dokud není maso měkké. Jako koření nesmí chybět mletá paprika.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 16 057 kJ / 3 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,73 g |
Tuky | 274,30 g |
Vláknina | 36,70 g |
Cholesterol | 865 mg |
Sodík | 2,44 g |
Sůl | 5,73 g |
Sacharidy | 110,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Naprosto stejný postup je u Bakoňského vepřového plátku, jen maso se dává v celku, naklepané a je to kýta nebo pečeně, pak se ale dávají vždy halušky. Toto jídlo je z maďarské kuchyně, drobné úpravy a vylepšení si dělá každý kuchař sám, ale základ musí být stejný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 1. 2024 22:52
Komtesina: Moc děkuji a krásný večer.
14. 1. 2024 22:41
Bylo to vynikající
22. 3. 2023 14:30
Medvidek: Děkuji a ať chutná.
22. 3. 2023 14:21
Výborné, rychlá priprava
6. 1. 2020 17:32
Lump01: Děkuji, krásně se povedla podle obrázku a díky i za přidání a přeji krásný den.
6. 1. 2020 17:29
Dobré ,posílám bod a obrázek.
12. 8. 2016 23:06
mirca75: Nezlobte se, ale dávat tam oregano ...to je vidět, že jste to neměla možnost ochutnat v originále. Proč to nevhodně vylepšovat, když je recept dobrý. Zkuste to uvařit nejdřív podle receptu a pak si tvořte jak je libo, jen už to nebude plec po bakoňsku, ale podle vás.
5. 11. 2013 22:07
výborné. Jen jsem neměl kysanou smetanu a žampióny, tak jsem použil bílý jogurt a hřiby... příště zkusím správnĕ a s nočky...
15. 4. 2012 11:25
Miluji omáčky a tahle je výborná určitě budu dělat častěji
15. 5. 2010 13:37
Dnes bylo k obědu. S bramboráčky nebo haluškami byl neuspěla, tak jsem udělala knedlik. Všichni jsme si pošmákli. Byla to zase změna. Děkuji za receptík. bodík letí právem
14. 5. 2010 11:09
Hanko(neregi.),a nedala jste jen příliš studenou smetanu do horké omáčky?To bývá ten nejčastější problém jak se smetanou klasickou,tak se zakysankou.
3. 4. 2010 16:36
zajímalo by mě proč máme tu omáčtu tak sraženou?
12. 3. 2010 18:27
Recept je známý, jak uvádí autor, s různými obměnami. Nedá se na tom nic pokazit. Oceňuji mužský přístup, mužskou technologii. Poprve jsem je jedl z konzervy někdy před 30ti lety. Byly v ní 2 pěkné kousky pěkného vepřového masa ZA 7,-KORUN TEHDY ČESKÝCH. Vařij pak mockrát a v Madarsku nikdy neopomenul ochutnat.
19. 1. 2010 12:49
Miruš, díky za tip, člověk ani všechno nestíhá registrovat...ukládám
19. 1. 2010 11:04
Já se ještě jednou vrátím k tomuto rcp.,protože to byla doopravdy velká dobrota a celá rodina jsme si na ní moc pochutnali.Už se těším,až si jí opět připravíme a pošmákneme si.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 7 minutami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 38 minutami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 57 minutami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 1 hodinou
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Další recepty
Tématické fráze: veprova plec vepřová plec recepty recepty z vepřové plece vepřové plecko recepty vepřová plec recept recepty z veproveho plecka oběd z vepřové plece kotlety po bakónsku po bakonsku recepty vepřová plec nedělní oběd vepřová plec vepřové maso po bakoňsku maso po bakoňsku obed z veproveho plecka veprova kotleta po bakonsku plec veprove plecko vepřové kotlety po bakoňsku recepty na veprovou plec vepřová plec s bramboráčky
Suroviny: plec vepřová, cibule, slanina, sádlo vepřové, paprika sušená sladká, smetana zakysaná, mléko, smetana na vaření, mouka hladká, žampióny, sůl
Vepřová plec po Bakoňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N9VD
24 názorů