Marokánky III - cukroví
Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Můžete, ale není nutné, nakonec zdobit čokoládou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 8 650 kJ / 2 067 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,82 g |
Tuky | 126,39 g |
Vláknina | 12,92 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 190,21 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Marokánky jsou stále vláčné, nejsou to jako ty z krámu - ty jsou tvrdé. Do hmoty můžete dát cokoli - veškeré ořechy, nemusí to být jen mandle. Dávala jsem i para ořechy, lískáče, co kdo má rád, ale bez slupek. Ovoce můžete dát také víc.
Jen je při pečení hlídejte, připalování jde rychle.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2023 18:24
9. 12. 2020 12:30
8. 12. 2020 22:35
8. 12. 2020 20:12
8. 12. 2014 19:28
8. 12. 2014 15:43
11. 12. 2013 18:47
9. 12. 2013 21:20
Tady jsem ale objevila skvělou fintu s "rozplacatěním" namočenou vidličkou. Že mě to dříve nikdy nenapadlo. +26
29. 12. 2010 16:50
Ale zjistila jsem že když dám z chladu jakékoli cukroví na stůl doma na talíř, nebo podnos, tak je suchý a tvrdý a vůbec mi nechutná.
Pak jsem si nandala do práce do dozy s víčkem a po těch čtyřech hodinách v krabičce a v pokojové teplotě, to krásně změklo a zvlhlo. Moc dobré cukrovíčko. Mluvím o jakémkoli cukroví.
Tak letos jen cukroví v dóze a nikde jinde
29. 12. 2010 11:12
Bodík jse dala již vloni, dnes tedy jen děkuji
19. 12. 2010 12:14
19. 12. 2010 10:10
4. 12. 2010 14:13
4. 12. 2010 14:01
2. 12. 2010 23:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 8 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 11 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 37 minutami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 1 hodinou
Libečková polévka
Jasol uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 2 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 3 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 4 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
7 sladkých pokušení s mascarpone. Jak připravit nejlepší krémy a dezerty
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Další recepty
Tématické fráze: marokánky placičky ze smetany marokánky recept marokánky ze slehacky vyborne marokánky jak dlouho péct marokánky marokanky marokánky ze salka jak dlouho se pečou marokánky jak péct marokánky ořechové marokánky kdy péct marokánky tvrdé marokánky dobré marokánky rychlé marokánky marokánky se smetanou cukroví marokánky na kolik stupnů péct marokánky marokánky recept se smetanou na kolik se pečou marokánky marokánky tvrdé
Suroviny: mléko, cukr krupice, máslo, mouka hladká, mandle, ovoce kandované, čokoláda mléčná
Marokánky III - cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAQ9
58 názorů