Jelítka
Kroupová jelítka jsou tradiční dobrota patřící k masopustu. Jejich příprava není tak složitá, jak se zdá. Výsledkem jsou masovo kroupové kořením vonící jelítka, která si nejlépe vychutnáte s bramborem a kysanym zelím.
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Návod na špejlování jitrnic, jelit i klobás www.youtube.com/watch?v=OUCJzKWsU7A
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 4. 2023 14:57
1. 6. 2014 19:24
P.S. Jelítka v tlustém střevě a barboře jsou vzhledově krásnější.
31. 5. 2014 15:53
31. 7. 2013 12:55
31. 7. 2013 09:28
30. 7. 2013 19:12
10. 4. 2011 20:20
10. 6. 2010 16:02
6. 12. 2009 19:54
5. 12. 2009 17:50
5. 12. 2009 16:01
5. 12. 2009 15:42
5. 12. 2009 13:47
5. 12. 2009 12:08
5. 12. 2009 11:51
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 5 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 6 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 7 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 9 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 9 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 10 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
16 receptů na masopustní pokrmy: Víte, co se vaří a peče v době masopustu?
Deset odpovědí na nejčastější otázky k zabijačkám: Poradíme základy, které potřebujete vědět a nemáte se koho zeptat
Jak se jedlo v 60. letech: Voňavé jitrničky, guláš jako předehra a pěkně tučný ovar s křenem aneb Taková domácí zabíjačka
Další recepty
Tématické fráze: jelítka domácí jelítka jelitko jelítka recept pečené jelítko pečená jelítka recept na jelitka návod na špejlování jitrnic kroupová jelítka recept na domácí jelítka vepřový brzlík kroupové jelítko jelítka recepty jelítko recept jak se pečou jelítka recepty na jelitka špejlování jitrnic receptytop pečené jelítka domácí jelítka recept
Suroviny: prejt, kroupy, cibule, brzlík, sádlo, krev vepřová, sůl, pepř mletý, majoránka
Jelítka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVnY
18 názorů