Sněhové pusinky
Jen dvě ingredience potřebujete na výrobu krásných, křehkých a nadýchaných sněhových pusinek. Co ušetříte na přísadách, to musíte vrazit do pečlivosti při šlehání sněhu. Ale nebojte se, chce to jen trochu soustředění a hlavně vydržet!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 399 kJ / 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,30 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 80,22 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 12. 2016 12:15
čtu vaše komenty, že vám to nejde. Problémem může být, že máte malý kousek žloutku v bílkách. To pak stačí aby to nešlo vyšlehat. Jsem vyučená cukrářka tak o tom něco vím.
7. 12. 2016 12:56
Děvčata díky od každé jsem se trochu poučila a jde to.Poprvé se mi taky roztekly po plechu ale podruhé se mi docela povedly.Vyšlehala jsem sníh se špetinkou soli přidala jsem moučkový cukr lžičku maizeny.Dle mého jsem do 2 bílků došlehala 20 až 30 dkg. té moučky a po nastříkání cukrářským pytlíkem nabyly do obloučků a zůstala trocha i té parády a po 100 st.C a po 20 min jsem je vyndala z trouby.No a opravdu venku nevydrží jen tak ležet protože tu mám bandu žroutíků,zdravím.
13. 12. 2015 13:09
9. 12. 2015 21:02
No, pokud si někdo z množství receptů na hubinky vybere zrovínka tento, tak je buď hazardér, kaskadér, nebo gambler...
Andulee:
Ne, není to jedno
Bílky se šlehají s krystalem (na 3 bílky asi 30g cukru) a až do ušlehaného sněhu se vmíchá moučka.
Andulee:
Ne, není to jedno
Bílky se šlehají s krystalem (na 3 bílky asi 30g cukru) a až do ušlehaného sněhu se vmíchá moučka.
9. 12. 2015 19:36
Holky, po přidání cukru jsem sníh už nevyšlehala, taková jednoduchost a už druhý rok se mi nepovedly, ach jo A opravdu tam dáváte cukr moučka, a ne krystal? Anebo je to jedno. Díky
27. 11. 2015 18:22
Tak nevím kde jsem udělala chybu... jedni píšou dělat pusinky z chlazených bílků.. a jedni píšou dělat nad horkou lázní. Já dělala z chlazených bílků a vůbec to nejde... ((
24. 6. 2014 08:26
je rozdíl mezi vařeným bílkovým sněhem, tzv. italským, který je vhodný do kremrol, nebo na přikrytí třeba zmrzliny. na pusinky by se rozhodně vařit neměl. platí, že na 1 bílek je 50 gr. krupicového cukru, pak se dodá ještě nakonec 50 gr. moučkového cukru. pak není sníh uvnitř tahavý.
11. 12. 2013 17:31
UZASNE !!!! NIKDY JSME TO NEPEKLI, ALE CTE SE TO UZASNE!!! KRISTYNA KUBICA A ONDREJ MENSIK
7. 12. 2013 18:50
pokud budete šlehat sníh tak je lepší vychlazený,přidat lžičku citr.šťávy a cukr sypat při šlehání pomalu,jinak sníh spadne a bude řídký a v zásadě pak můžete dělat cokoliv aneušleháte jej ani náhodou.Pokud dodržíte postu,zaručuji pevný a lesklý sníh na pusinky
6. 12. 2013 16:29
na kolik st.se mají pusinky páct v horkovzdušné troubě?daschiff @seznam.cz
5. 12. 2013 23:14
Tak jsem dělala 4 recepty a tenhle se mi až na počtvrté povedl,moc děkuji. Jsou super !!!!!
2. 12. 2013 17:11
Vůbec se to nepovedlo. Rozteklo se.
30. 10. 2013 17:53
Fakt skvělý recept. Děti z toho budou na oslavě vedle.
Na halloweenskou oslavu jsem zkusila na pusinky nalepit kousky čokolády a duchové jsou na světě
Na halloweenskou oslavu jsem zkusila na pusinky nalepit kousky čokolády a duchové jsou na světě
12. 12. 2012 20:35
Každý má svůj fígl, jak na ně já vyšlehám nejdřív s cukrem krystal a pak jemně vmíchám ještě moučkový. Vše za studena. Pak udělám lžičkou kopečky a suším na cca 100 stupňů.
Tohle cukroví je fakt krásné - asi příště nebudu líná a zkusím udělat cukrářským pytlíkem
Tohle cukroví je fakt krásné - asi příště nebudu líná a zkusím udělat cukrářským pytlíkem
9. 12. 2012 17:59
Tak se mi dnes konečně povedlo udělat pusinky tak že jsou krásně bílé a drží tvar. Musím přiznat, že žádné odvažování nebylo, vše jsem vzala od oka a zjistila jsem, že celý fígl je v tom, ušlehat je ve vařící lázni.Předtím jsem míchala za studena a pořád to nebylo ono,ale ted se stal zázrak, hned to tuhne a jsou ušlehané cca za 5 minut.Pak na hodinu do trouby na cca 100 stC a je to
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 9 minutami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 11 minutami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 16 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 21 minutami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 44 minutami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 45 minutami
Chutné vafle
Lucie1989 uvařila před 55 minutami
Avokádová pomazánka
Marcela0123 uvařila před 56 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
tomekat uvařila před 3 hodinami
Nadívaná prsíčka s máslovými brambory
Ghaknat uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
30 nejoblíbenějších druhů cukroví: Od perníčků přes linecké až po kokosové kuličky!
Luxus na talíři v Prostřeno! Steak Wagyu za dva tisíce! Jak k němu ladí francouzské brambory grenaille?
Jak si poradit, když vám při pečení chybí náčiní: Formičku nahradí lžička nebo panák, místo válečku poslouží láhev
Další recepty
Tématické fráze: sněhové pusinky sněhové pusinky recept pusinky recept pusinky pusinky cukroví sněhové pusinky recept od cukráře recept na snehove pusinky recept na pusinky vánoční cukroví sněhové pusinky sněhové pusinky z bílků pusinky sněhové cukrovi snehove pusinky recept pusinky cukroví pusinky sněhové pusinky top recepty snehove cukrovi recept sněhové pusinky vanocni cukrovi pusinky recepty pusinky vanocni pusinky
Suroviny: bílek, cukr moučkový
Sněhové pusinky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wV58
74 názorů