Vepřové ve vlastní šťávě
Domácí vepřové ve vlastní šťávě je neskonale lahodný a přitom velmi jednoduše proveditelný recept. Už nikdy nekoupíte konzervu vepřového. Zažijte luxus - ochutnejte na domácím chlebu, s kyselou okurčičkou a sklenicí dobrého piva.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 611 kJ / 3 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,00 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 8,59 g |
Sůl | 21,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je to vynikající pochoutka na chleba.Příště zkusím tuto směs ochutit buď čenekem,nebo osmaženou cibulí.Tady se prostě meze nekladou. Kůži tam dáváme z toho důvodu, aby se vytvořil rosol.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2010 09:41
Dělám úplně stejně jako Colombo65.Bez kmínu!!Akorát krájím drobnější kousky.Já v papiňáku nezavařuji a tak neporadím.
14. 11. 2010 22:29
Chci se zeptat jestli se může použít i tlakový hrnec?
29. 12. 2009 13:43
29. 12. 2009 13:06
Také toto masíčko dělám když jedeme na dovolelou,pak ho používám i na rychlé omáčky,a nebo jen tak na chleba.
29. 12. 2009 12:56
Děláme taky. Je to pochoutka. Takže bodík musí být
29. 12. 2009 11:55
Já na to jdu takhle
Ingredience:
vepřové maso - plec,krkovice,bůček,sůl
vepřová kůže z bůčku
Příprava:
•Maso nakrájíme na kousky asi 6x6 cm.
•Promícháme všechny druhy masa, ale lze i z jednotlivých druhů.
•Napěchujeme do sklenic, asi 2 cm pod okraj.
•Na 0,7 l sklenici 1 lžičku soli, zalijeme jednou lžicí vody.
•Dáme navrch kousek kůže.
•Sklenice zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce.
•Vaříme 2 hodiny mírným, ale stálým varem.
•Necháme vychladnout do druhého dne.
•Další den znovu zavařujeme 1 hodinu.
Používáme jen tak na chleba, stačí namačkat vidličkou. Chuť je naprosto skvostná a na dovolenou nebo na delší pobyt na rybách neznám lepší pochoutku. Pecen chleba a hostina je hotova.
Ingredience:
vepřové maso - plec,krkovice,bůček,sůl
vepřová kůže z bůčku
Příprava:
•Maso nakrájíme na kousky asi 6x6 cm.
•Promícháme všechny druhy masa, ale lze i z jednotlivých druhů.
•Napěchujeme do sklenic, asi 2 cm pod okraj.
•Na 0,7 l sklenici 1 lžičku soli, zalijeme jednou lžicí vody.
•Dáme navrch kousek kůže.
•Sklenice zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce.
•Vaříme 2 hodiny mírným, ale stálým varem.
•Necháme vychladnout do druhého dne.
•Další den znovu zavařujeme 1 hodinu.
Používáme jen tak na chleba, stačí namačkat vidličkou. Chuť je naprosto skvostná a na dovolenou nebo na delší pobyt na rybách neznám lepší pochoutku. Pecen chleba a hostina je hotova.
29. 12. 2009 11:14
Vypadá to zajímavě...
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky
Přidáno před 4 hodinami
Topinky s masovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Králičí játra na slanině, cibuli a rajčatech
Přidáno před 5 hodinami
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno 8. 6. 2024 16:39
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Právě bylo uvařeno:
Piškotová nepečená roláda
MarinetteQueen3 uvařil před 53 minutami
Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari (Kuřecí na kari)
Danoouch uvařil před 1 hodinou
Mrkvový krém
Danoouch uvařila před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
Marketa Volfova uvařila před 3 hodinami
Vepřové jazýčky na hrášku a kapii
Tamarilka uvařila před 4 hodinami
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
olca1983 uvařila před 4 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
encor uvařila před 4 hodinami
Kynutý meruňkový táč
KuchtinkaHaninka uvařila před 5 hodinami
Křupavé kousky z rybího filé
DanaUrban uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční cupcaky: Jsou určeny pro sváteční stůl, ale radost udělají hlavně dětem
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Nejjednodušší chleba na světě podle Josefa Maršálka: Díky podmáslí je krásně vláčný a díky sodě nadýchaný i bez kynutí
Další recepty
Tématické fráze: zavařování masa vepřové maso na šťávě zavarujeme veprove maso zavarovani veproveho masa zavařujeme maso veprove na stave zavařování masa do sklenic vepřové maso na šťávě recepty maso na šťávě vepřová štáva recept vepřová kyta na stave maso na stave recept veprove maso na stave recept zavařování vepřového do sklenic zavařování vepřového masa do sklenic zavařovani masa na dovolenou zavařené vepřové maso lidl vepřová krkovice ve vlastní šťávě maso ve vlastní šťávě dušené vepřové maso na šťávě
Suroviny: bůček, sůl, kmín celý, kůže vepřová, voda
Vepřové ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLlA
22 názorů