Toskánské sušenky Cantucci
Recept ještě nebyl hodnocenVejce rozklepneme do mísy a smícháme s krupicovým cukrem a kypřícím práškem. Přimícháme nastrouhanou kůru a anýz (já anýz lehce podrtím v hmoždíři). Promícháme změklé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce rozklepneme do mísy a smícháme s krupicovým cukrem a kypřícím práškem. Přimícháme nastrouhanou kůru a anýz (já anýz lehce podrtím v hmoždíři). Promícháme změklé…
Jsou většinou čisté a tak je dáme do většího hrnce se studenou vodou, aby byly ponořené. Vodu trochu okyselím kyselinou citronovou. Stačí pár špetek, ale není vůbec…
Cizrnu den předem namočte do studené vody. Druhý den slijte, zalijte čerstvou vodou a vařte doměkka.Nové koření, římský kmín a pepř vložte do hmoždíře a společně…
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rajčata křížem nařízneme a na chvilku dáme do vařící vody. Potom je scedíme, stáhneme slupku a nakrájíme na nudličky. …
Perníčky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů cukroví, které pečeme nejen na Vánoce. Z těsta, ve kterém nesmí chybět med a koření, vykrajujeme oblíbené tvary, které…
Tradiční velikonoční pečivo - mazanec se pekl už na Bílou sobotu aby byl nachystán na nedělní snídani. Ještě před ní ale hospodyňky šly s mazancem do kostela pro svaté…
Univerzální kynuté těsto využijete minimálně dvakrát do roka. Na vánočku a na mazanec. V obou případech se s upečeným sladkým dílem můžete podělit okolím, jelikož z…
Stejně jako mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům, vánočka nesmí chybět na Vánoce. Obě těsta jsou velmi podobná, a proto můžete jeden recept využít na obě dobroty.…
Ve vlažném mléce s lžičkou cukru necháme vzejít kvásek, rozpustíme heru.V míse smícháme mouku, cukr, sůl, anýz, citrónovou kůru, trochu mléka, žloutky a kvásek.…
Vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout. Vykrájíme kolečka (3mm tloušťka) a pokládáme na sádlem vymazanou formičku, potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné…
Vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout. Vykrojíme kolečko a hvězdičky.Potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné troubě na 170°C asi 15 minut.Poté už jen…
Mouku, cukr, 2 vejce, máslo a anýz dáme do robotu s noži nebo mixeru a během minuty vypracujeme krásné vláčné těsto. Z těsta odebíráme kousky, ze kterých vyválíme hádky…
Nejprve uvaříme řepu. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, anýz a neoloupanou řepu. Vaříme pod pokličkou asi hodinu. Během…
Králičí hřbet naložíme přes noc do láku ze sterilizované řepy. Na druhý den díly osolíme, opepříme bílým pepřem a potřeme rozetřeným česnekem. Opečeme na pánvi s…
Švestky dáme do kastrolku, zalijeme vodou a rozvaříme. Buď je necháme vcelku nebo namixujeme, přidáme skořici a anýz a na talíři vmícháme bílý jogurt, dle chuti můžeme…
Nejprve uvaříme řepu. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, anýz a neoloupanou řepu. Vaříme pod pokličkou 1 hodinu. Během…
Dobře očištěné houby nakrájíme a povaříme 10 minut ve slané vodě. Na masovém strojku pomeleme játra, houby, slaninu a cibuli.Rýži uvaříme do měkka, vychladlou…
Vše v hmoždíři utlučeme (rozmixujeme), prosijeme a v dobře uzavřené kořence uschováme.Dávka je na 500 g mouky.
Na první těsto vše spojíme v hladké těsto. Poté ho zabalíme do potravinářské folie a uložíme do lednice na 24 hodin, nejméně však na 12 hodin.Druhý den rozválíme na…
Vejce s cukrem a kořením (viz. poznámka) šleháme do velmi husté pěny. Pak do ní zapracujeme mouku s kypřidlem. Těsto nesmí lepit, takže možná budete muset trošku mouky…
Marhule umyjeme a rozpolíme. Do kastróla nalejeme ocot, vodu a pridáme cukor. Uvedieme do varu. Do vriaceho nálevu po častiach pridávame marhule, krátko povaríme a…
Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády minimálně na hodinu (když je čas tak klidně 24 hodin). Na jehlice střídavě napícháme všechny suroviny. Do…
Ze surovin na hvězdičky vypracujeme těsto a dáme na hodinku do lednice. Na kuličky vyšleháme bílek s cukrem. V mističce smícháme oříšky s kakaem a kořením. Přimícháme…
Rajčata nařízněte na špičce křížem a vložte do vroucí vody na necelou minutu, dokud se nezačne odlupovat slupka. Rajčata vyjměte a oloupejte. Nakrájejte na drobné kostky…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Levné večeře na 7 dní v týdnu: Zkuste těstovinové lívanečky, buřtguláš nebo mozeček z brokolice!
Žába v díře aneb Klobása zapečená v „pudinku“. Starý recept britské kuchyně chutná navzdory názvu překvapivě skvěle
Suchý únor aneb Jak se psychicky připravit na měsíc bez alkoholu?