Můj první slaný dort k 60-tinám pro tchýni
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve na tác na kterým dort zůstane naskládáme 2 x 3 ks těsně vedle sebe světlého toast. chleba a namažene pomazánkou, pak jsem vrstvila takto: světlý chléb, pomazánka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve na tác na kterým dort zůstane naskládáme 2 x 3 ks těsně vedle sebe světlého toast. chleba a namažene pomazánkou, pak jsem vrstvila takto: světlý chléb, pomazánka…
Plody moře orestujeme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, rozsekaná rajčata, bambusové výhonky a podlijeme portským vínem.Podusíme, zakapeme citronem a přidáme kečup…
Dužninu dýně nakrájíme na malé kostičky, šalotku a šalvěj nakrájíme nadrobno. Plátek chleba rozmixujeme a osmažíme v pánvi s trochou oleje.Chléb odložíme a ve stejné…
Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a rozpůlíme. Mleté vepřové maso smícháme se strouhaným uzeným tofu, pokrájenou cibulí a pokrájeným pečivem, pokapaným olivovým olejem…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Krůtí maso rozřízneme – utvoříme kapsu. Ricottu ochutíme solí a estragonem a naplníme jí maso. Kapsu spíchneme párátkem, potřeme olejem,…
Postup: 1. Nejdříve si připravíme srdíčkové krutony: Plátky toastového chleba trochu rozválíme válečkem a srdcovým vykrajovátkem vykrajujeme malá srdíčka (na 1 plátek…
Jednotlivé plátky toastového chleba potřeme dijonskou hořčicí. Na 4 z nich položíme plátek uzeného sýru, šunky, opět sýru a přiklopíme zbylými plátky chleba. Přimáčkneme…
Kuřecí vývar: kuřecí skelety (4 ks) vložíme do pekáčku, přidáte rozkrojenou cibuli i se slupkou a vložíme do trouby rozpálené na 230 °C.Pečeme, dokud kostry nezačnou…
Toastový chléb opečeme nasucho v toastovači (na pánvi, v troubě pod grilem...). Na pánvi rozehřejeme olej spolu s máslem, orestujeme kuřecí prso okořeněné dle chuti …
Pokud vás již omrzely sladké dorty, vyměňte je za dort slaný, skládající se ze tří druhů pomazánek, toustového chleba a šunky, navíc je celý potažený zahřátým sýrem.…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Hitem zdravého vaření je solná deska. Dodá jídlu minerály a fantasticky zlepší jeho chuť!
Léto u táboráku: Napíchněte na prut pstruha, zeleninu, jablka nebo si uválejte domácí „trdelník“
Domácí kečup podle šéfkuchaře Miroslava Mahela: Nechybí v něm badyán, překvapuje řepa, kapie nebo jablka