Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hraška - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 423 kJ / 340 kcal
Bílkoviny17,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,00 g
Tuky4,00 g
– nasycené0,50 g
– nenasycené3,50 g
–– mononenasycené1,00 g
–– polynenasycené2,50 g
––– omega 30,00 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 500 mg
Sůl2,50 g
Sacharidy54,00 g
– cukry1,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Andělské kuličky z bůčku

Andělské kuličky z bůčku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bůček umeleme, přidáme koření a brambory, nakonec kypřící prášek a podle potřeby Hrašku. Vznikne nám trochu lepivé těsto, ze kterého namočenýma rukama tvoříme 2-3 cm…

Buřtguláš s houbami

Buřtguláš s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kostky. Pokrájenou cibulku orestujeme na sádle, přidáme restovat pokrájené uzenářské špekáčky a pokrájené brambory.Vše zasypeme…

Chřestová polévka s mrkví

Chřestová polévka s mrkví

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Chřest i mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce, krátce orestujeme na másle a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme libeček. Vody dáme tolik, aby byla…

misza

30 min

Bramborovo-žampionová polévka

Bramborovo-žampionová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

V kastrolu rozpustíme máslo a orestujeme na něm nadrobno nakrájený pórek. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a chvilku restujeme, aby se to krásně rozvonělo. Přidáme…

Kančí gulášek

Kančí gulášek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.V hmoždíři si nadrtíme divoké koření. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme s máslem do hrnce a necháme slaninku vyškvařit.…

Polévka z krůtího krku

Polévka z krůtího krku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Krůtí krk omyjeme, vložíme do studené a osolené vody a vaříme doměkka. Po půl hodině dáme povařit omytou kořenovou zeleninu. Když je maso i zelenina měkká, vše vyjmeme…

Pštros na žampionech

Pštros na žampionech

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky a na suché pánvičce je několik minut restujeme. Až jsou hnědé, odložíme je na talířek. V pánvičce rozpálíme olivový olej…

Bramboráky se sýrem

Bramboráky se sýrem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nahrubo nastrouhané syrové brambory propláchneme na cedníku, osušíme, smícháme s nastrouhaným celerem, pokrájenou petrželí, česnekem, cibulí na kroužky, anglickou a…

Celozrnné špaldové knedlíky

Celozrnné špaldové knedlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Do mísy dáme obě mouky, uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, 50 ml vlažného mléka, rozmícháme na kašičku, zakryjeme a necháme vzejít…

Sekaná s černou čočkou a tofu

Sekaná s černou čočkou a tofu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Nejdříve dáme vařit čočku - Beluga se nemusí namáčet a je za 15-20 minut hotová. Můžete samozřejmě použít i čočku jinou - hnědou, červenou... V pánvi na másle…

Hraška řízky

Hraška řízky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Kuřecí plátky ochutíme oblíbeným kořením např. grilovacím, nebo zlatým kuřetem. Necháme odležet asi půl hodiny. Mezitím si připravíme těstíčko s „HRAŠKY“ dle návodu na…

Kroupovka

15 min

Kuřecí řízky v"Hrašce"

Kuřecí řízky v"Hrašce"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kuřecí stehna opláchneme, vykostíme, přepůlíme, přes folii naklepeme a nejlépe na noc naložíme do marinády, kterou si připravíme promícháním všech surovin určených na…

Anna Kocikova

30 min

1 2 3 5

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více