Vepřové koleno v zelí
Recept ještě nebyl hodnocenKolená rozsekneme, vložíme do vody, osolíme, pridáme kmín a uvaríme do mäkka. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu, podlejeme vývarom z kolien,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kolená rozsekneme, vložíme do vody, osolíme, pridáme kmín a uvaríme do mäkka. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu, podlejeme vývarom z kolien,…
Kolínka očistíme ostrým nožem a kartáčkem pod tekoucí vodou, odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na cca 3 cm kostičky.Kosti s kůží dáme do tlakáče, mírně osolíme,…
Z cibulí odřízneme kořínky a odstraníme vrchní slupku. Spodní čistou ponecháme. Palici česneku rozdělíme na jednotlivé stroužky, odstraníme část slupek a pokud je…
Fazole namočíme přes noc. Uvaříme si uzené koleno a vyjmeme je. Ve zbývajícím vývaru pak vaříme fazole po dobu 30-45 minut, nebo dokud nezměknou. V druhém hrnci na oleji…
Vepřové koleno vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme necelou jednu hodinu, poté stáhneme z plotýnky a necháme dojít.V misce smícháme prolisovaný…
Koleno vykostit a obvařit do skoroměkka společně s kostí, novým kořením, bobkovými listy a přiměřeným množstvím soli. Po vychladnutí nařízneme kůži do mřížky, naložíme…
Rýži uvaříme podle návodu, jen místo vody použijeme vývar. Na pánvi na oleji osmahneme drcený česnek, kostičky slaniny a pokrájené vepřové maso.Vmícháme barevnou…
Rýži uvaříme podle návodu, jen místo vody použijeme vývar. Na pánvi na oleji osmahneme drcený česnek, kostičky slaniny a pokrájené vepřové maso.Vmícháme barevnou…
Vepřové koleno očistíme, cibuli oloupeme, zeleninu očistíme. Do vroucí osolené vody vložíme pokrájenou zeleninu a koření, přidáme očištěné vepřové koleno a necháme …
Den předem si uvaříme a brambory dáme do chladu.Vepřové koleno umyjeme a na prkénku si jej ostrým nožem vykostíme. Nejříve si odřízneme z něj kůži, pak obnažíme i kost…
I když řada lidí kolenem opovrhuje, jde o jednu z nejchutnějších částí prasete vůbec. Maso z něj má krátká vlákna bohatě prorostlá kolagenem, takže je úžasně šťavnaté.…
Koleno vaříme nejlépe v tlakovém hrnci aspoň 40 minut.Pak jej vyjmeme a do silného vývaru přihodíme asi 2 hrsti překrájeného kysaného zelí a 2 lžíce octa.Necháme…
Domácí tlačenka je bezkonkurenční. Co do ní dáte, to v ní také najdete a nic vás nepřekvapí. Na výrobu použijeme vepřovou hlavu, kolínka, nohy. Na lepší druh dáme…
Vepřové koleno si omyjeme. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky, klobásu nakrájíme na půlkolečka. Kůži na koleni si nařežeme a celé koleno psypeme kořením a rukama…
Koleno omyjeme ve studené vodě. Do tlakového hrnce dáme zeleninu a koření. Vložíme koleno, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Vaříme cca 1 hodinu do měkka.Zelí,…
Kolena očistíme a kůži nařežeme. Do masa vmasírujeme česnek utřený se solí, sůl a pepř. Necháme přes noc odpočinout v chladu. Následující den nakrájíme kořenovou…
Koleno si vykostíme , maso nakrájíme na kousky a zbylé kosti uvaříme. Dáme ho na orestovanou cibuli v oleji, dusíme ve vlastní šťávě. Když se tekutina skoro vyvaří,…
Kolienka zbavíme kože a husto prešpikujeme strúčikami cesnaku. Osolíme, okoreníme. Potom každé kolienko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým listom, paličkami mrkvy a…
Rýži propláchneme, dáme do hrnce s rozpáleným olejem, osolíme, pokmínujeme drceným kmínem, orestujeme a zalijeme horkou vodou, vaříme do měkka. Kořenovou zeleninu…
Očištěné koleno vykostíme a rozkrojíme na velký plát masa. Zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Uzené maso nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme najemmo. Česnek…
Na výpeku ze slaniny orestujeme cibulku. Přidáme nakrájené koleno a taktéž orestujeme. Přidáme Mexiko směs a „podusíme“ do odpaření nálevu (bez pokličky).Smícháme s…
Koleno vykostíme a rozdělíme na tři části. Pivo, pepř, Vegemite, šalotky, petrželku a olej rozmixujeme, marinádou zalijeme vykostěné koleno a uložíme na 24 hodin do…
Omytá a očištěná kolena dáme vařit do vroucí vody, do které jsme předtím dali koření, cibule, česnek a sůl. Vaříme jednu hodinu a pak necháme vychladnout. Maso vyndáme z…
Omytá a očištěná kolena dáme vařit do vroucí vody, do které jsme předtím dali koření, cibule, česnek a sůl. Vaříme jednu hodinu a pak necháme vychladnout. Maso vyndáme z…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami