Brokolicový krém II. - jednoduchý
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 876 kJ / 209 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,71 g |
Tuky | 4,32 g |
Vláknina | 7,59 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 687 mg |
Sůl | 1,82 g |
Sacharidy | 33,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Koukala jsem, je tu spousta zajímavých receptů na brokolicovou polévku, ale tenhle jednoduchý krém, vhodný i pro začátečníky, jsem zde nenašla, tak přidávám, snad to nevadí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 12. 2011 09:56
polevka je vyborna, prave tyto jednoduche recerpy vzdy chybi. .-)
13. 9. 2011 14:54
Moc všem děkuji za milá slovíčka i další zajímavé postřehy
12. 9. 2011 20:33
Polévka je výborná
12. 9. 2011 12:09
Polévečky máme rádi a krémové obzvlášť jáTahle se mi také líbí+3Bujón při vaření používám nejen na dochucení polévek,ale přidávám i do omáček a k masuA pokud mám více čerstvé jakékoliv zeleniny a místo v mrazáku,také si do pytlíků přihodím a příležitostně použiju.Nic špatného na tom nevidím,vždyť i v restauračkách i školních jídelnách tuto metodu používají.A kdybych byla začátečník,pro které je hlavně tento rcp přidaný,určitě by pro mě bylo snažší použít zde uvedené suroviny
12. 9. 2011 11:57
Tanicka:no, už jsi ho komentovala
12. 9. 2011 11:53
Mně se tam nelíbí ten bujon, ale je fakt, že spousta lidí prostě vaří přesně takhle - bujon do čehokoliv Komu se to líbí, ok, já recept nekomentuji, nic zajímavého mi nepřinesl..
12. 9. 2011 10:10
cathleen: PŘESNĚ TAK!! Krásně řečeno
12. 9. 2011 09:43
pája: Pro mě taktéž inspirace Pokud budu mít možnost, vezmu brokolici čerstvou....když ne, zachrání mě mražák
A do bujonu vás přeci taky nikdo nenutí. Navíc - není to zdejší jediný recept s bujonem v kostce....
A do bujonu vás přeci taky nikdo nenutí. Navíc - není to zdejší jediný recept s bujonem v kostce....
12. 9. 2011 09:24
Dámy: maja a Di. Nemusíte jít na to tak zhurta.. Nevím, co je na mražené zelenině tak jedovatého. Když jsem doma sama a mám chuť na polévku k večeři..nemusím hned letět do obchodu pro čerstvou.... Pochopitelně, že čertsvá je fajn, ale klidně sáhnu po mražený, kdyžby jinou třeba neměli... Pokud jde o typ na rýchlý gáblík pro "Nezmlsaného" strávníka.. Jako, že to tak autorka přece sama napsala, tak o co jde??? Já autorce moc děkuji za typ. Protože si to určitě uvařím.. Je to fajn nápad a já krémovky mám strášně ráda... Beru to jako inspiraci....
12. 9. 2011 08:18
Majo, právě jsem si pomyslela přesně totéž co Vy. Brokolice jsou všude stohy, není drahá a je děsně zdravá, tak proč jíst mraženou! Pokud jí máme dost, tak je i ta dochucovací kostka zbytečná, stejnou službu udělá sůl, trocha pepře a muškátu.
11. 9. 2011 21:52
Pardon,tak mě ten bujon rozhodil že jsem se až upsala.Vaření s bujonem a mraženou zeleninou je snad už minulostí.
11. 9. 2011 21:45
Proč bujon? Proč mražená brokolice? Jsme v roce 2011 a vaření bez bujonu a mražené zeleniny je snad už minulostí ne.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 4 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 6 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 7 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 9 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 9 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 9 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Další recepty
Tématické fráze: brokolicový krém brokolicový krém recept brokolicový krém s bramborem brokolicový krém pro děti brokolicový krém z mrazene brokolice brokolicová polévka z mrazene brokolice brokolici vy krem jednoduché recepty brokolice vy krem rychlý brokolicový krém brokolicovy krem ii polévka z mražené brokolice recept na kremovou brokolicovou polevku brkolicová polévka recept brokolicový krém brokolicova polevka jednoduchý recept recept na brokolicový krém brokolicový krém k masu zajimavy jednoduchy recept brokolicový krém s mraženou brokolicí
Suroviny: cibule, olej, brokolice mražená, brambory, bujón, sůl, pepř, houska, olej olivový
Brokolicový krém II. - jednoduchý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k6zx
12 názorů