Dýňová omáčka k těstovinám
Recept ještě nebyl hodnocenDýně Hokkaido je velmi vděčný druh dýně. Dá se velmi dobře zpracovávat i se slupkou, která je narozdíl od jiných typů dýní jemná a zlatavě žlutá. Tuto barvu ochotně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýně Hokkaido je velmi vděčný druh dýně. Dá se velmi dobře zpracovávat i se slupkou, která je narozdíl od jiných typů dýní jemná a zlatavě žlutá. Tuto barvu ochotně…
Křenovou omáčku připravíme snadno a za chvilku. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem a necháme vařit. Pak ji ochutíme čerstvým křenem, pepřem a muškátovým květem. Na závěr…
Uděláme kvásek,necháme zkynout, mezi tím si rozpustíme tuk a připravíme ostatní suroviny. Když kvásek vykyne, vše smícháme a řádně proděláme těsto. Necháme kynout. Po…
V předvelikonočním čase se bude hodit jarní a postní pokrm. Medvědí česnek má nyní svou nejlepší dobu ke sklizni. Do jemné omáčky s bramborami k němu přidejte ještě…
Knedlíky jsou zpravidla přílohou, nicméně mohou být i hlavním jídlem. Takovým se mohou stát tyto špekové knedlíky. Připravíme je z vařeného bůčku, opečené veky, bylinek…
Na rozpáleném oleji osmahneme dosklovata na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a necháme rozvonět. Pak přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř a…
Přemýšlíte nad novým nedělním obědem nebo chutnou páteční večeří? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Určitě si na něm pochutná celá rodina a v jídelníčku se začne…
O Češích se říká, že jejich národním sportem je houbaření. Jste-li také milovníky této relaxační činnosti a pátráte po dalších receptech, jak svůj úlovek upotřebit, jste…
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Ořechovka je likér z nezralých vlašských ořechů, podobně se vyrábí i mandlovice. Ořechovkou léčily naše prababičky a babičky pokažený žaludek po nemírném hodování. Kdo…
Růžičky brokolice nebo květáku povaříme krátce v osolené vodě a poté necháme okapat. Povaříme klidně i oloupaný košťál z brokolice, který pokrájíme na cca 6-ti…
Do vymasteného pekáčika rozložíme na kúsky nakrájanú špargľu (chřest).Na ňu rozložíme na plátky narezané šampiňóny. Osolíme, okoreníme korením a muškátovým kvetom.Mlieko…
Dnes už není třeba si koření doma mlít (tlouct v hmoždíři), všechna se dají pohodlně koupit mletá - kromě paštik jsem si zvykla je používat i na obyčejné vaření, tím…
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá…
Mražený hrášek propláchneme na sítu a necháme okapat, 3 lžíce dáme stranou. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Mírně osolíme, přidáme…
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Až je cibulka hotová, přidáme na kousky nakrájená játra a též na kousky nakrájené párky a okořeníme. Podlijeme vodou, přiklopíme…
Zapékací mísu vymažeme máslem, zbytek rozpustíme v kastrůlku, zasypeme moukou a vymícháme jíšku. Zalijeme přiměřeně mlékem, aby vznikl řidší bešamel, ochutíme kořením.…
Připravte si k obědu křupavé květákové placičky pečené v troubě. Odpadá tak dlouhé smažení a placky nebudou nasáklé tukem. Vašim strávníkům se po nich budou dělat jen…
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit…
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou cibulí, zbavené jen vrchní slupky. Během vaření sbíráme pěnu.…
V menší části vývaru povaříme vločky a prolisujeme je nebo rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes cedník.Drobně nakrájenou (nebo hrubě nastrouhanou) kořenovou…
Den předem naložíme řízky do marinády z oleje a koření. Také uvaříme ve slupce dobře omyté brambory.Na dno horkovzdušné fritézy (HF) dáme vodu, máslo, koření a zamícháme…
Kaleráb nastrúhame na slzičkovom strúhadle, posolíme a necháme odpočinúť. Vytlačíme vodu, pridáme korenie, kvet, žĺtky, zahustíme múkou. Nakoniec zľahka sneh. Formujeme…
Maso nakrájíme na kostky a ponorným mixérem promixujeme. Nemusí se úplně na jemno, mohou tam být kousky. Sýr nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na kostičky.Toustový…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Milujete kompoty? Připravte si je i bez zavařování a ochuťte je kořením, ořechy nebo vínem!
Vyzkoušeli jsme velikonoční drchanice: Vláčné cukroví smažené v oleji chutná fantasticky a hotové je raz dva!
Velký přehled vinobraní 2023: Kde ochutnáte nejlepší burčák, kde zažijete retro časy a kudy projde sám Karel IV.