Podzimní barevná polévka
Recept ještě nebyl hodnocenVšechnu zeleninu očistíme a drobně nakrájíme. Jednu bramboru jemně nastrouháme, pokud nechceme zahušťovat jíškou. V hrnci rozpustíme přepuštěné máslo nebo použijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechnu zeleninu očistíme a drobně nakrájíme. Jednu bramboru jemně nastrouháme, pokud nechceme zahušťovat jíškou. V hrnci rozpustíme přepuštěné máslo nebo použijeme…
Mangoldové listy opláchneme, odřízneme od řapíků (ty využijeme jinde) a pokrájíme na tenké proužky. Vhodíme je do osolené vody, povaříme necelé 2 minuty, vytáhneme a…
Surový mangold rozmixujeme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom. Pridáme rozmixovaný mangold, múku, syr, tvaroh a smotanu. Dobre premiešame. Nakoniec vmiešame sneh z…
Na olej dáme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak a 1 min pražíme.Vložíme natrhaný mangold a opäť 1 min pražíme.Pridáme na kocky nakrájané tofu, papriku, kurkumu,…
Mrkve nakrájíme na kousky, mangold opereme a nasekáme. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejem ghí a orestujeme pórek. Přidáme mrkev s mangoldem a solčanku,…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme a obalíme v solamylu. Na oleji si opražíme semínka hořčice až začnou pukat (pozor vyskakují z pánve, takže je lepší ji přiklopit),…
Mangoldové listy rozmixujeme. Na troške oleja opražíme rozmixovaný mangold, asi 1 min. Pridáme nastrúhaný syr, mlieko a za stáleho miešania syr roztopíme. Podľa chuti…
Plátky masa osolíme, potřeme olejem a necháme v lednici nejlépe přes noc odležet ( není to nutné, ale maso je potom křehčí). Čerstvému mangoldu odřežeme řapíky a dáme je…
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kolečka.Na pánvi na troše oleje necháme rozvonět posekaný česnek, přidáme…
Zapékací misku vymažeme sádlem a větší polovinou brambor nakrájených na plátky poklademe na dno a po okrajích misky. Posolíme a popepříme.Na pánvi usmažíme gazdovskou…
Očistěná líčka osolíme, opepříme, vložíme do PH, podlijeme vývarem a poklademe 100 g másla. Pomalila jsem na High cca 4 hodiny. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla s olejem…
Závitky. rohlík pokrájíme na kostečky, zalijeme mlékem a vyždímáme, ne příliš do sucha. Přidáme maso, vejce, cibuli pokrájenou na velmi drobno (lépe bude ji nastrouhat);…
Těstem vyložíme koláčovou formu a necháme vyšší okraj. Propícháme vidličkou a lehce posypeme strouhankou. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený mangold,…
Zapékací mísu lehce vymázneme sádlem, vložíme mangold promíchaný s krájeným česnekem, osolíme, opepříme a poklademe hranolky (nebo kostičkami) uzeného boku.Maso nařežeme…
Mangoldové listy spaříte vařící vodou, necháte okapat a nakrájíte nadrobno. Ve woku nebo pánvi na oleji s máslem orestujete dozlata pokrájenou cibuli a česnek, přidáte…
Slaninu s cibulí orestujeme na pánvi, přihodíme mangold nebo špenát a necháme ho zavadnout. Osolíme, přilijeme smetanu a přidáme parmazán, který necháme rozpustit. Směs…
Nejdříve si zaděláme kynuté těsto, kam přidáme koření. Nepíšu poměr, protože já prostě těsto vždy dělám od oka. Na másle si jen zlehoučka orestujeme listy mangoldu…
Do pánve dáme oba oleje a necháme zahřát. Přidáme cibulu, česnek a chilli papričku necháme restovat. Přidáme nakrájenou uzenou kýtu a necháme ještě chvilku restovat. Do…
Listy mangoldu aj so stopkou umyjeme, necháme okvapkať, pokrájame na cca 2 cm prúžky. Huby dobre prevaríme v slanej vode, vychladíme, necháme odkvapkať na sitku. …
Dyňová omáčka : Dyňu uvaríme vo vode do polomäkka, scedíme, rozmixujeme. Necháme prechladnúť a potom zmiešame so smotanou, strúhaným syrom, osolíme, okoreníme. …
Krúpy uvaríme domäkka. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme rozmixovaný mangold (môžeme aj zomlieť) a krátko podusíme. Necháme prechladnúť.Krúpy dáme k mangoldu,…
Zemiaky očitíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do slanej vody. Mangold vrátane stopiek umyjeme, pokrájame na prúžky. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme mangold…
Mangold krátko obvaríme, asi 3 minúty, scedíme a necháme odkvapkať. Potom trocha odložíme vcelku, zvyšok spolu s jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou rozmixujeme. Na…
Na masle opražíme rozmixovaný mangold spolu s cesnakom ( asi 5 min, aby sa vyparila voda). Osolíme. Necháme vychladnúť. Cesto vyvaľkáme. Asi 2 cm pozdĺž dlhšej strany…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Lososový tatarák výborně dochutí kopr, kapary i crème fraîche. A připravit se dá snadno i z uzené ryby
Crème Chantilly: Dokonale vyšlehaná a ochucená šlehačka je základem cukrářského umění
Houbový karbanátek snese srovnání s tím masovým. Krásně voní po majoránce a česnek mu dodá správný říz