Halušky ze žitné mouky s tofu
Recept ještě nebyl hodnocenZ ražnej (žitnej) a polohrubej múky, soli, vajca a vody urobíme cesto na halušky. Konzistenciou by malo byť ako cesto na noky. Necháme postáť 5 minút. Potom halušky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z ražnej (žitnej) a polohrubej múky, soli, vajca a vody urobíme cesto na halušky. Konzistenciou by malo byť ako cesto na noky. Necháme postáť 5 minút. Potom halušky…
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Hotové těsto propracujeme a rozdělíme na 8-10 stejně velkých kousků.Z každého kousku…
V míse smícháme obě mouky se strouhankou, cukrem a droždím, přidáme šťávu vymačkanou z cuket (případně dodáme vlažnou vodu) až se vytvoří těstíčko. Kvásek přesypeme…
Žitnou mouku a pšeničnou hladkou mouku prosijeme na vál, přidáme všechno ostatní, jak je uvedeno a připravíme těsto.Těsto zabalíme do potravinové fólie, necháme v…
Nejprve si uděláme kvásek - tzv. biga - zadělejte v předstihu 6 hodin až 3 dnů. Z uvedeného množství odeberu 200 ml vody a 2x tolik objemově mouky - tj. 400 ml mouky…
Všechny ingredience na těsto důkladně promícháme a rozdělíme do muffinových košíčků (já dávala do každého 2 lžíce těsta). Poté do každého košíčku dáme čtvereček…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "dort". Necháme umíchat těsto, pekárnu vypneme a necháme zakrytou asi 30- 40 minut. Těsto krásně nakyne i…
Do pekárne vložíme ingrediencie na cesto v uvedenom poradí a zapneme program Sprint (pekáreň ETA).Po zapípaní vložíme na štvrťky pokrájané sušené slivky a na polovice…
Pekla jsem v pekárně duplice...ve dvounádobě...množství je tedy poloviční...
Suché složky jsem smíchala a zadělala vodou a vzešlým kváskem. V průběhu kynutí neuškodí 1-2x "ztužit". Po vykynutí jsem vytvořila 6 žemlí a upekla, cca 15 minut. …
Založíme kvásek a poté v mezičase kynutí a pečení chleba připravujeme zbylé komponenty předkrmu. Do misky dáme 140 g žitné mouky, 200 ml teplé vody a rozdrobíme půl…
Všechny přísady vložíme v uvedeném pořadí do formy pekárny.Pečeme na Základní program.Hotový chléb vyjmeme z formy a uložíme vychladnout na mřížku.
Špaldovo-žitné perníčky můžete připravit hned ve dvou variantách. Ozdobené rumovou polevou, nebo slepené švestkovými povidly, máčené v čokoládě. Ať už se rozhodnete pro…
Milujete pečení medových perníčků? Ta vůně je naprosto úžasná a vždy navodí vzpomínky na dětství a Vánoce. Perníčky podle tohoto receptu jsou hned měkoučké, pokud je…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51