Pomalu pečená hovězí kližka
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí kližku si nakrájíme na silnější plátky a lehce na okraji nakrojíme, aby se nám příliš při dušení nekroutila. Plátky kližky potřeme olejem, opepříme a bohatě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí kližku si nakrájíme na silnější plátky a lehce na okraji nakrojíme, aby se nám příliš při dušení nekroutila. Plátky kližky potřeme olejem, opepříme a bohatě…
Do většího hrnce dáme dvě lžíce vepřového sádla a necháme rozehřát. Vložíme nakrájenou cibuli a opékáme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, mletou papriku…
Nejprve si připravíme zelí. Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme cibuli, zasypeme moukou a usmažíme zásmažku. Jakmile cibule s moukou začne zlátnout, odstavíme z ohně a…
Maso i sádlo (tučné složky by mělo být 25 – 30%) nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, které pak pomeleme na střední šajbě mlýnku na maso předem minimálně ½ hodiny vychlazeného…
Omyté maso nakrájíme na větší kostky. V kastrole se silným dnem zpěníme na rozehřátém másle cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka opečeme za stálého míchání ze všech…
Maso nakrájíme na 2-3 cm kostky, promícháme se solí a dáme na cca 2 hodiny do lednici uležet. Mezitím vyvaříme sklenice a nakrájíme kůži na čtverce asi tak 5x5 cm.Do…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Česnek, 2 žluté cibule oloupeme a nakrájíme na jemno. Do pánve dáme rozehřát sádlo na kterém orestujeme cibuli, česnek a…
Mleté maso osolte a opepřete. Je-li hmota příliš hutná, přidejte studenou vodu nebo sádlo. Nechte asi 15 minut odpočinout.Z masa vytvořte placičky, spíš menší a vyšší.…
Sádlo nakrájíme na cca 2x2 cm. Dáme do kastrolu se silným dnem a podlijeme vodou. S občasným mícháním škvaříme dozlatova.Když jsou škvarky hotové, odstavíme je z ohně a…
Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce…
Vepřovku připravíme velmi snadno a přitom jde o opravdovou lahůdku. Vepřové maso ve vlastní šťávě můžeme podávat s krajícem chleba a okurkou, nebo ho lze použít jako…
Z droždí, lžičky cukru a poloviny vlažného mléka si připravíme kvásek a necháme na teplém místě vzejít. V míse smícháme ostatní suroviny, (mouku se špetkou soli, zbylý…
Oloupeme cibuli a česnek, maso zbavíme případných šlach a blan, nakrájíme jej na kostky cca 2x2 cm. Cibuli dáme smažit na sádlo a necháme ji "dozlatova".Pak přidáme maso…
Vepřovou kotletu nakrájíme na silné plátky a ty následně na stejně velké kostky. Maso bohatě osolíme, pokapeme trochou rozpuštěného sádla a bohatě posypeme odrhaným…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky 3x3 cm a dáme do pomalého hrnce. Přidáme vývar, kousky vyškvařeného sádla, svázaný libeček a vařečkou promícháme.Hrnec…
Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně na stejně velké kusy svalu, tak aby je bylo možno po upečení vcelku naporcovat přes vlákna na plátky. Maso ochutíme česnekem…
Šťavnaté a rozpadající se hovězí maso, které krásně voní po česneku, s výbornou omáčkou. To je pokrm hodný svátečního obědu. Úplnou dokonalost dotváří baby karotka…
Maso lehce naklepeme.Z ostatních surovin uděláme marinádu. Do marinády naložíme maso(nejlépe na noc). Maso dáme na pekáček a přelijeme marinádou,na každý plátek…
Vezmeme kastrol přiměřené velikosti, nalijeme do něj vodu skoro do poloviny a přidáme asi deci mléka. Mléko zajistí, že se škvarečky vyškvaří pěkně do zlatova. Kdo chce…
Francouzskou specialitu připravíme snadno v pomalém hrnci. Tuto oblíbenou masovou pomazánku připravíme z krkovičky, sádla a dobrého bílého vína. Důležitá je dlouhá doba…
Postup pro kvásek: Do vyšší nádoby o objemu minimálně 1 litr nasypeme 100 ml mouky a přilijeme 80 ml vlažné vody, aby po rozmíchání vzniklo husté těsto. Nádobu uzavřeme…
Vepřové maso (palce) nakrájíme na kostky, krůtí a slaninu bez kůže na menší kostky. Do hrnce dáme rozehřát polévkovou lžíci vepřového sádla a po jeho rozpálení vložíme…
Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a opatrně rozklepeme tak, aby nedošlo k protržení plátku masa. Vznikne nám větší plátek masa. Maso osolíme a opepříme. Do rozpálené…
Oloupanou cibuli překrojíme napůl, vyndáme nazelenalý střed, nakrájíme na tenká čtvrtkolečka a dáme do misky, dokud není všechna nakrájená. Já měla plnou střední misku.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přehledný manuál: Jak správně skladovat potraviny, abyste ušetřili peníze i čas. Tyhle jednoduché zásady fungují pro všechny
Zbylo vám maso z pečené husy? Připravte z něj lahodný sendvič, vydatnou polévku nebo božský slaný koláč
Levné a zdravé vaření: Z hlívy ústřičné můžeme připravit výtečnou polévku, voňavé rizoto i vegetariánský guláš