Dortík z lázeňských oplatek
Recept ještě nebyl hodnocenDo misky na šlehání dáme mascarpone, přilijeme smetanu a přidáme cukr. Vyšleháme hladký hustý krém, přidáme kakao a pár vteřin zašleháme, jen aby se promíchalo. Krém…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do misky na šlehání dáme mascarpone, přilijeme smetanu a přidáme cukr. Vyšleháme hladký hustý krém, přidáme kakao a pár vteřin zašleháme, jen aby se promíchalo. Krém…
Základ: Sušenky rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo, zamícháme, dáme do dortové formy o průměru 18 cm, vyložené pečícím papírem, rozestřeme a udusáme na souvislou…
Sušenky v mixéru rozdrtíme. Přendáme do misky a vlijeme rozpuštěné máslo, lžíci kakaa a zamícháme. Nakonec přidáme 100 ml mléka. Rukou směs dobře promícháme.Dortovou…
Donuty k nám dorazily ze zámoří a v mnohých domácnostech nahrazují naše tradiční koblihy. Připravte si s námi smažené prstence, které doplní lahodná karamelová poleva a…
Sušenky necháme rozdrtit ve stolním mixéru na drobnou drť, přidáme následně rozehřáté máslo a znovu necháme promíchat.Připravíme papírové košíčky a vložíme je do…
Tradiční řezy připomínající oblíbený nanuk jsou v tomto receptu připraveny v nepečené verzi. Korpus připravíme z nadrcených sušenek s máslem, na které naneseme jemný…
Cupcakes jsou vlastně vymazlené a maličkaté dortíčky na dvě až tři kousnutí. Můžete si pohrát s těstem a jeho příchutěmi, ale hlavní je na nich zdobení. Je potřeba…
Na těsto smícháme všechny sypké suroviny, přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto, které dáme do dortové formy vyložené pečícím papírem a namačkáme na dno. Propícháme…
Na spodní část sušenky rozdrtíme a přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, promícháme a pořádně utlačíme na dno dortové formy o průměru 29 cm. Dáme ztuhnout do lednice. …
Na korpus: Rozdrcené sušenky smíchat s rozpuštěným máslem, upěchovat (dnem skleničky) na dno (dno vyložené pečícím papírem) dortové formy. Na 180°C předpéct 8 minut. …
Příprava tohoto skvělého dezertu není vůbec náročná a vše máte za chviličku hotovo. Jen musíte myslet na to, že potřebuje nějaký čas na ztuhnutí, takže ji nejlépe…
Na másle dozlatova opražíme sekané mandle, potom si nakrájíme banán na kolečka.Smetanu na šlehání a ztužovač smetany vyšleháme do tuha.Do šlehačky přidáme zlehka…
Rozemleté sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, namačkáme do dortové formy vymazané máslem a dáme na půl hodinky do lednice.Mezitím připravíme střední vrstvu: Mléko…
Chcete na poslední chvíli připravit neobvyklý druh nepečeného cukroví? Pak rozhodně vyzkoušejte tento recept na tradiční chorvatský dezert. Budete ohromeni jeho chutí a…
Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18-20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.Připravte těsto na korpus tak, že v…
Vejce, cukr a olej šleháme do husté pěny.Přidáme mléko a rum a ještě vyšleháme.Pak vmícháme mouku s perníkovým práškem.Těsto nalejeme na předem vymazaný a vysypaný plech…
Crumble je typickým dezertem zejména na Britských ostrovech. Jedná se o zapečený moučník z ovoce a drobenky. Tento recept využijete zejména v sezoně rebarbory, která se…
Do mísy rozdrobíme sušenky a přelijeme je rozpuštěným máslem. Důkladně promícháme, aby se obě suroviny spojily. Připravíme dortovou rozkládací formu a na dno namačkáme…
Dno i strany dortové formy o průměru 26 cm vymažeme máslem a strany vysteleme pečicím papírem, ten se hezky přilepí na máslo.Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozehřátým…
Korpus: Sušenky i mandle namlít na jemno, smíchat s mlékem a udusat na dno formy (vyložené peč. papírem) - trošku se to lepí, tak rukou nebo dnem skleničky. Na 180°C…
Na dno plechu vyskládáme do jedné řady Be-Be sušenky. Potřeme karamelem a položíme opět sušenky. Vyšleháme mascarpone se šlehačkou do hustého krému a osladíme cukrem dle…
Všechny ingredience na těsto dáme do misky a smícháme dohromady. Těsto dáme péct do trouby předehřáte na 170 stupňů a pečeme 20 minut.Mezitím uděláme krém: Do misky dáme…
Nejdříve třikrát obkreslíme dno dortové formy a vystřihneme. Troubu zapneme na 180 °C. Do jedné mísy dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřeme do pěny,…
Nepečený ořechovo-mandlový dezert nám zabere jen chvilku a přitom nadělá spoustu parády. Můžeme ho připravit i jako vánoční dobrotu, při různých oslavách, nebo jen tak,…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Dejte na radu Francouzů! 6 dobrých důvodů, proč pít kvalitní červené víno
Štědrovečerní menu za první republiky: Žádný kapr, jen hrachová polévka a kroupový kuba
Domácí rajčatový protlak si uchová pravou chuť rajčat. Jen je potřeba dbát na správnou hustotu i chuť, aby byl výsledek dokonalý