Chlupaté knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenVeku z předchozího dne nakrájíme na kostičky. Přidáme k nim brambory nastrouhané na jemném struhadle, vajíčko a sůl. Z uvedených surovin zpracujeme těsto a utvoříme z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Veku z předchozího dne nakrájíme na kostičky. Přidáme k nim brambory nastrouhané na jemném struhadle, vajíčko a sůl. Z uvedených surovin zpracujeme těsto a utvoříme z…
Plátky veky namažeme lehce máslem, nebo pikantním kečupem, posypaným oreganem. Na veku uložíme slaninu ozdobně poskládanou.Nahoru dáme kolečka rajčat a bohatě zasypeme…
Čeká vás důležitá oslava, bujará party, dámský dýchánek či pánská sešlost? Ke všemu se hodí mít chlebíčky z dobrého salámu zjemněné tvarohem a ozdobené dle oblíbenosti…
Kaviár je delikátní lahůdka, která se podává v malém množství. I tak zvané nepravé kaviáry jsou lahůdkou. Jejich „nepravost“ spočívá jen v tom, že pocházejí z jiných…
Veku nebo rohlíky nakrájíme na plátky, ty namočíme do mléka. Naskládáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Na to dáme tvarohovou náplň: Tvaroh, vanilkový…
Změklé máslo vyšleháme do pěny. To je důležité, aby pomazánka byla nadýchaná. Přidáme tvaroh, papriku, sůl a podle potřeby mléko. Vše dobře vyšleháme.Cibuli nakrájíme na…
Tuňáka scedíme a smícháme s vejci, sýrem a zbytkem surovin. Mažeme na krajíčky veky. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme malinko oleje a smažíme namazanou stranou dolů.Po…
Veku podélně rozkrojíme, vybereme střed, tak aby zbyla tenká kůrka. Vejce nastrouháme, přidáme hořčici, kapii nakrájenou na kostičky, salám, okurku, sýr a rozdrobený…
Veku nakrájíme na slabé plátky.Tvaroh rozmícháme s cukrem.Plátky veky promažeme tvarohem, obalíme v trojobalu a osmažíme na oleji. Ještě teplé posypeme cukrem nebo…
Ozdobit chlebíčky pouze nemusí být vůbec nudné a stále stejné. Milovníci různých sýrových variací si tu dnes přijdou na své. Zde máte možnost, jak vytvořit ze tří druhů…
Večku si nejprve namočíme do vína. Maso dáme do mísy a přidáme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek, oregano, večku / trochu vymačkáme /, pepř, sůl, trochu hladké…
Chlebíčky jsou večírková klasika. Při jejich přípravě můžete popustit uzdu své fantazii. Je jen na vás, zda zvolíte tuto klasiku, nebo to zkusíte trochu odvážněji a…
Plátek veky potřený jemnou a lehce pikantní česnekovou pomazánkou ozdobíme debrecínkou, okurkou, paprikou a cherry rajčátky. Tyto chlebíčky budou ozdobou každé oslavy,…
Veky podélně rozkrojíme(8 kousků).Na oleji zapěníme cibuli,přidáme na kostičky houby a s dvěma lžícemi vody dusíme do měkka.Posolit,trochu kmínu a sojová omáčka…
Chlebíčky jsou na českých oslavách vítaným pohoštěním. V tomto receptu zkombinujeme salát nebo libovolně ochucený máslový krém s chuťově výrazným suchým salámem, kouskem…
Toto výborné pohoštění vypadá krásně na pohled. Veku vydlabeme a naplníme směsí másla, sardelové pasty, hořčice, salámu, sýra, kyselé okurky, vajec a červené papriky.…
Bez obložených chlebíčků si snad nikdo nedokáže představit žádnou oslavu. Jsou velice variabilní a tak je můžete obložit tím, co máte rádi, ale není nad klasiku, šunku,…
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy.…
Cibuli překrojíme napůl a poté krájíme na plátky.V hrnci rozpustíme domácí sádlo a v něm necháme cibuli zezlátnout. Poté ji zalijeme vínem a důkladně promícháme.Zalijeme…
Uvařená vejce oloupeme. Z ryb slijeme nálev, maso dáme do misky, vykostíme a rozmačkáme nahrubo vidličkou. Přidáme na kostičky nakrájená vejce a cibuli,majonézu,…
Rožky narežeme na plátky a zvlhčíme mliekom. Na dno vymastenej a strúhankou vysypanej formy uložíme vrstvu rožkov, na kolieska narezané paradajky, kolieska cibule,…
Chlebíčky nesmí chybět na žádné oslavě. V tomto receptu najdete chlebíček s pomazánkou z uzené makrely, sýru a másla, který je dozdobený plátkem citronu, kořeněným…
Na pánvi zpěníme cibulku nakrájenou najemno. Přidáme ostatní suroviny také nakrájené velmi na jemno. Vše osmahneme a okořeníme. Nandáme na chlebíčky vrstvu směsi a…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Velikonoční rýže jollof: Proč si tuhle africkou specialitu zamilujete a jak ji správně připravit?
5 kroků pro dokonalou „čínu“: Vyzkoušeli jsme smažení jídel a zeleniny na asijský způsob. Dá se to zvládnout bez woku a na indukci?
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní