Vepřová kýta se zeleninou a klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenNenáročná masová směs je vždy skvělým a rychlým řešením, co připravit k obědu či večeři. Ke kouskům vepřové kýty a různým druhům zeleniny přidáme také pikantnější…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nenáročná masová směs je vždy skvělým a rychlým řešením, co připravit k obědu či večeři. Ke kouskům vepřové kýty a různým druhům zeleniny přidáme také pikantnější…
Kysané zelí funguje jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní čerstvé bílé zelí. Zkrátka – dokonalá…
Kuchyně jihozápadní Číny je známá pikantními jídly kořeněnými chilli a sečuánským pepřem. Vyzkoušejte kuřecí po sečuánsku připravené v pánvi wok spolu se spoustou…
Výborný salát ze zelí, mrkve, cibule a čerstvé petrželky dochutíme osvěžujícím dresinkem z vinného octa a limetkové šťávy. Salátu dodáme trochu pikantnosti chilli…
Vykostěná kuřecí stehna opatrně naklepeme přes folii, osolíme a opepříme je. Cibuli a zelí nakrájíme na nudličky, klobásku na proužky. Na plátky dáme zelí, cibuli a…
Maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme asi litrem vody, trochu osolíme a necháme vařit na mírném ohni. Mezitím nakrájíme zelí na proužky a asi po 1/2…
Zeleninová omáčka zahuštěná cuketou se žampionovou a česnekovou příchutí vhodně doplňuje drůbeží maso. Rozmixováním zeleniny dostaneme hladkou omáčku, ke které se…
Zelí dáme do dostatečně velké nádoby, ve které vše budeme míchat.Mrkev nastrouháme na hrubo, křen na jemno a papriku na slabé proužky. Vše, včetně koření, jablek, kopru…
Postup na žebra: Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med. Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice (ideální nechat marinovat přes…
V zimě potřebujeme nahnat spousty vitamínů a nejjednodušší cesta vede přes zdravé a chutné zeleninové saláty. Zelí, řepa, mrkev, cibule, to jsou suroviny, které k výrobě…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, kostičky, proužky dle vlastního uvážení.Směs osolíme a dobře promícháme. Napěchujeme ji do sklenic, zalijeme nálevem a necháme…
Nejdříve si nakrájíme zelí na jemno, prosolíme, pomačkáme a necháme odpočinout. Řepu a mrkve nastrouháme na jemném struhadle, ředkvičky na hrubším. Vše dáme do misky,…
Zelí najemno nakrouháme, vydatně osolíme (asi 1 lžíci soli), promneme a necháme odstát. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, zasolíme, promneme a necháme na vzduchu…
Zapneme troubu na 200 °C. Kachní prsa očistíme z vnitřní strany od zbytků šlach. Kůži prsíček nakrájíme do mřížky ostrým nožem a dáme pozor, abychom neřízli do masa.…
Maso nakrájíme na tenčí plátky a z těch uděláme nudličky. V misce rozkvedláme vejce, škrob, lžičku vody a maso do směsi naložíme na 30 minut. Zatím nakrájíme na širší…
Na kráječi na jemno nakrájíme zelí, přidáme nakrájený řapík, zalijeme množstvím vody asi 2 cm nad zelí a vaříme 10 minut. Zatím nakrájíme oloupanou klobásu na kolečka a…
Základem šunkofleků jsou předem uvařené těstoviny a uzené maso. Zde je v nich ve větší míře než maso, zastoupeno hlávkové zelí. Nezapékáme je, ale jen promícháme s…
Okapané zelí překrájíme na drobnější kousky a přidáme nudličky salámu, papriky, cibule a plátky okurek.Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, pomalu ji vyškvaříme a v…
Zelí nakrouháme a spaříme v hrnci vroucí vodou. Necháme 5 minut pod pokličkou a slijeme.Slaninu nakrájíme na kostičky a vypečeme z ní na suché pánvi tuk. Přidáme…
Zelí a mrkev nakrouháme najemno,přidáme nakrájenou cibuli,zakysanou smetanu a podle chuti sůl a pepř.Necháme odležet a máme vynikající salát ke grilování nebo i jen tak…
Smícháme solamyl a koření na čínu. Ve směsi obalíme kuře nakrájené na nudličky a osmažíme ze všech stran v pánvi ve vrstvě oleje (raději nadvakrát). Maso vyjmeme a dáme…
Asijská kuchyně k nám do Evropy přinesla úžasné ochucovací komponenty. Z obyčejných, mnohdy zbytkových kousků zeleniny díky nim vznikne velmi chutné a lehce stravitelné…
Pro oblíbené smažené závitky nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, připravit si je můžete i v pohodlí vašeho domova. Jarní závitky, plněné rýžovými nudlemi,…
Přidáno před 26 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Pečeme s Ivou: Tmavý žitný chleba připravíme velmi snadno. Nejlépe chutná s jemnou tvarohovou pomazánkou a pažitkou
Africké bobotie: Zapečená směs z mletého masa, koření, rozinek a mangového čatní je nezvyklá kombinace, ale chutná skvěle
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole