Uzená krkovice se staročeským zelím
Recept ještě nebyl hodnocenNa pekáček nakrájíme cibuli, přidáme kousek sádla a poklademe uzenou krkovicí.Každý kousek posypeme nadrobno nasekaným česnekem, kmínem a uzenou paprikou.Podlijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pekáček nakrájíme cibuli, přidáme kousek sádla a poklademe uzenou krkovicí.Každý kousek posypeme nadrobno nasekaným česnekem, kmínem a uzenou paprikou.Podlijeme…
Hamburgery se jeví jako velmi složitý pokrm na přípravu. Opak je však pravdou. Namíchat maso, udělat placky, osmažit a poté už jen zkompletovat finální hamburger. Můžeme…
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na céčka. Zelí osolíme a dobře promačkáme, aby zkřehlo a necháme chvíli uležet.Do zelí přidáme cibuli a kapii i s nálevem. Nemusíme…
Golubce, holubky nebo holoubci? Více názvů pod sebou skrývá plněný zelný nebo kapustový list. Dobře vychucená náplň, pevně zavinout a podusit tak akorát na skus v husté…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Zelí a kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme. Na másle zpěníme cibuli, na ní opečeme z obou stran maso.…
Menší hlávku zelí nakrájíme na kolečka o tloušťce asi 1 cm. Pečící papír potřeme olejem, rozložíme na něj zelí. Potřeme je olejem, do kterého jsme protlačili česnek.…
Očištěné listy mladého (ale lze použít i zimní) zelí nakrájíme na jemné nudličky, bramboru na kostičky a párek na kolečka.V rozehřátém hrnci na sádle orestujeme kolečka…
Zelí nakrouhejte na malé kousky, mrkev nastrouhejte na větším struhadle a cibuli nakrájejte na jemno. Vše v míse smíchejte se solí a kmínem a pořádně rukama promačkejte,…
Zálivka: 100g majonézy smíchat s jogurtem (1 díl na asi 3 díly - při ochutnání jde cítit chuť majonézy), zředit mlékem na konzistenci kefíru nebo jogurtového nápoje),…
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček (pepř,nové koření).Vaříme asi hodinu,podle kvality masa.Mezitím červenou řepu uvaříme…
Zelí si nakrouháme a dáme asi na 15 minut vařit s kmínem a solí. Pak jej scedíme a necháme odkapat. Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka.…
Ovesné vločky povaříme na hustou kaši, přidáme na cibulce podušené hlávkové zelí, nakrájené kysané zelí, ochutíme vegetou, kmínem, sojovou omáčkou, dosolíme, přidáme…
Přípravu bigosu začínám večer před dnem vaření. Začnu namočením hub do menšího množství vody. Potom je lehce povařím a dám do hrnce i s vodou ve které byly povařeny.Na…
Zelí očistíme a nakrouháme. Pokrájenou cibulku a slaninu zpěníme na sádle, přidáme kmín, zelí a sůl a dusíme do měkka. Je - li třeba přidáme vodu. Zaprášíme moukou,…
Na pánvi rozpustíme drobně pokrájený špek a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Mleté maso dáme do mísy, přidáme napolo uvařenou rýži, vajíčko a polovinu špeku s…
Zelí nakrouháme na nudličky, červenou papriku nakrájíme na kostičky a vsypeme sterilovanou kukuřici, vzniklou směs osolíme, opepříme a zakápneme olejem, promícháme a…
V hrnci na oleji orestujeme mírně cibuli, pak přidáme veškerou zeleninu, chvilku podusíme, přidáme vodu, koření, kostky vývarů a vaříme. Až je všechno měkké přidáme…
Na 1 PL masti osmažíme polovicu nakrájanej cibule, pridáme pokrájanú kapustu, zemiaky a pokrájanú koreňovú zeleninu. Osolíme, okoreníme čiernym korením a restujeme.…
Hlávkové zelí (možno si z hlávky postupně k různému užití odlupovat i jen jednotlivé listy) pokrájíme na proužky a vaříme s trochou kmína v osolené vodě doměkka.…
Mladé zelí si nakrájíme na nudličky, nasypeme na rozpálenou pánev a zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme jen asi 3 minutky, než zelí…
-z hovězího a slepičího masa uvaříme vývar (sůl, celý pepř, nové koření) -v jiném kastrolu orestujeme zeleninu, cibuli a česnek - zalijeme vývarem - přidáme fazole,…
Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby se nepotrhaly.…
Hlávku zelí nakrájíme nebo postrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme najemno, osmahneme ji na sádle, přidáme zelí, masox, pepř a kmín, trochu přisolíme a dusíme. Občas…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Peče celá země: Jak na správné temperování čokolády, aby se vám pralinky nerozpustily v ruce
Jak na skvělou smaženici podle Jaroslava Sapíka: Šéfkuchař prozradil jeden moravský trik, díky němuž je jídlo perfektní
5 skvělých receptů z rýže: Jednoduché risibisi, rýži se žampiony nebo vaječnou rýži si zamiluje každý