Dezert: Sladká tečka po hlavním jídle i jen tak ke kávičce vám zvedne náladu
Dezert představuje sladký pokrm, který si často dáváme jako sladkou tečku za hlavním jídlem, ke kávičce či čaji nebo jen tak, když na něj prostě máme zrovna chuť. Vynikající dezert můžete připravit na plech, do skleničky, košíčků či čehokoliv jiného. Důležité je, že vám v jakékoliv podobě zvedne náladu.
Dezert, zákusek, moučník .. v čem se liší?
Dezert, zákusek, moučník se dají používat jako synonyma, ale v drobnostech se liší.
- Zákusek je podáván spíše kusově a v menším provedení,
- moučník je upečený z mouky
- a konečně jako dezert se označuje často nějaká sladká pochutina podávána k určité příležitosti, obecně bývá honosnější a nazdobenější než klasický moučník.
Nejoblíbenější dezerty
Existuje tolik různých možností, jak může dezert vypadat. Velmi oblíbené jsou svěží dezerty z tvarohu, mascarpone, nebo zakysané smetany, rychlovky z listového těsta, ovocné dezerty s jahodami, meruňkami či borůvkami, sladké chlebíčky z banánů, vynikající pečené i nepečené dorty, rolády, košíčky, řezy, věnečky a mnoho dalšího.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší broskvové moučníky: upečte si bublaninu, hrníčkovou buchtu nebo mini dortíčky!
Novoroční americká polévka: Patří do ní speciální fazole, díky chilli vločkám krásně zahřeje a zajistí vám i bohatství na celý rok
Čokoládové poleno podle slavného francouzského kuchaře Lignaca: Perfektní dezert chutná božsky, přitom není složitý