Jak dlouho trvá příprava svíčkové omáčky, aby její výsledná chuť byla dokonalá
Hovězí svíčková je slavnostním jídlem, které se připravuje v nejedné rodině. Víte, jak si svíčkovou připravit a kolik vám to zabere času? Rádi vám tuto otázku zodpovíme v následujícím článku. Navíc přidáme i pár tipů pro dokonalou chuť omáčky.
Uvařit hovězí svíčkovou není nikterak náročné, ale je třeba počítat s delším časem na přípravu. Maso se peče několik hodin a i po uvaření je dobré nechat omáčku odpočinout do druhého dne, aby se správně rozležela.
Mohlo by vás zajímat
Jak dlouho se peče hovězí svíčková
Důležitý je také správný výběr masa - kromě pravé svíčkové můžeme použít i tu nepravou, což je přední sval z plece, který je svíčkové podobný jak tvarem, tak i svojí měkkostí a křehkostí.
- Osolené maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo.
- Osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a kořenovou zeleninou. Smažíme, dokud zelenina nezezlátne.
- Na zeleninu přidáme opečené maso, podlijeme trochou vody, přidáme celý pepř, bobkový list a nové koření.
- Přiklopíme poklicí nebo zakryjeme alobalem a pečeme na 180 °C 4–5 hodin, dokud maso není měkké.
- Po upečení rozmixujeme zeleninu na krémovou omáčku, zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí.
- Necháme odležet minimálně do druhého dne.
- Podáváme s plátkem citrónu a brusinkami. Ideální přílohou je houskový knedlík.
V následujícím videoreceptu se můžete podívat na přípravu svíčkové omáčky a do komentářů nám můžete napsat, jak se vám svíčková povedla.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 22 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře