Jak dochutit rybí polévku. Kouzlo je ve správně zvoleném koření
Uvařit rybí polévku není nic složitého ani časově náročného. Ale pokud není polévka správně dochucená, pokazí to celý dojem a vaše snažení přijde vniveč. Jak tedy správně dochutit rybí polévku? To si řekneme v následujícím článku.
Obecně platí, že rybí maso pojme větší množství soli než jiné druhy masa. Ale opatrně, všeho moc škodí. Lepší je přidávat sůl postupně, aby nebyla polévka přesolená. Důležité je osolit vodu hned na začátku vaření. Dostane se tak i do masa.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dochutit rybí polévku
S kořením je třeba zacházet opatrně a přidávat ho postupně.
- Základem je sůl a pepř, který musí být v polévce přítomen vždy.
- Při vaření vývaru můžeme přidat klasické koření jako je bobkový list nebo nové koření.
- Po ukončení varu můžeme doplnit muškátový oříšek, zázvor, libeček. Přidáváme opatrně a chutnáme. Tohoto koření stačí jen malinko.
- Na závěr můžeme do talíře nasypat opraženou housku pokrájenou na kostičky a polévku dozdobit petrželkou.
Postup přípravy rybí polévky můžete zhlédnout v našem videoreceptu. Do komentářů nám potom napište, jak se vám polévka povedla uvařit.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 26 minutami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Komentáře
11. 12. 2023 01:45