Jak zamrazit petrželovou nať? Nejjednodušší způsob uskladnění aromatických bylinek se vyplatí
Přebytek petržele nás přímo vybízí hledat způsob, jak si její chuť uchovat na pozdější využití. Zamrazení je velmi jednoduchý a efektivní způsob skladování bylinek. Zároveň bude chuť a vzhled ve vařených a pečených pokrmech téměř k nerozpoznání, skoro jako bychom použili čerstvou petrželku.
Zmražené bylinky používáme do polévek, zapékaných jídel, hodí se také do karbanátků či sekané. Využijeme je v nádivkách, omeletách či slaných roládách. Petržel má jemnou a příjemnou chuť, její zásoba nám jistě přijde vhod a v kuchyni se neztratí.
Jak zmrazit petrželovou nať
Dorůstá vám na zahradě krásná a svěží petržel, kterou je potřeba sklidit?
- Nejjednodušší způsob uskladnění bylinek v dnešní době je zamrazení.
- Sklizenou petržel omyjte, nechte okapat a nadrobno nakrájejte. Práci vám usnadní elektrický sekáček.
- Pak petrželku uložte do krabičky či sáčku, nezapomeňte označit názvem, poté dejte do mrazničky.
- Můžete rovnou vytvářet i bylinkové směsi, volte takové, jaké opravdu využijete do konkrétních jídel. Sáčky si popište, abyste věděli, kdy po nich máte sáhnout.
- A pokud nechcete mít bylinky zmrzlé do velké "hroudy", pak nejprve zamrazte jednotlivé porce bylinek v tvořítkách na led, ve kterých upěchovanou bylinku zalijete vodou. Kostky po zmrznutí přesypte do krabičky či sáčku a opět vraťte do mrazničky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jiné způsoby uchování petržele
Mražení bylinek vám půjde snadno a rychle. Pokud ale hledáte další způsoby uskladnění přebytků bylinek, pak je můžete také sušit nebo je nakládat spolu s další zeleninou do soli. Máte-li petržele dostatek, určitě se dobře zásobte různými způsoby.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uchovat syrovou zeleninu v soli? Zeleninová směs vydrží až do další sezony a výborně dochutí naše polévky a další jídla
Jak správně sbírat a sušit kuchyňské bylinky. Jejich využití je všestranné
Jak připravit karbanátky v troubě s menším množstvím tuku. Chutnají výborně a úprava je šetrnější
Komentáře