Jak se používá pečený čaj? Dopřejeme si ho během chladných dnů pro zahřátí. Lahodně chutná a příjemně voní
Během chladných podzimních a zimních dnů nám přijde k chuti pečený čaj. Použití je snadné, při jeho popíjení si budeme připadat jako v oblíbené restauraci.
Pečený čaj se připravuje z různých druhů ovoce, můžeme využít jeden druh, ale obvykle se používá směs více druhů různých barev a chutí. Velmi vhodný je rybíz, aronie a švestky. Postup výroby pečeného čaje je popsán v našem dalším článku:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se používá domácí pečený čaj
Použití je velmi snadné. Do hrnku (1/4 l) dáme dvě lžičky pečeného čaje (zavařeného ve sklenicích), které zalijeme vroucí vodou. Zamícháme a v klidu popíjíme, užíváme si to. Množství pečeného čaje a vody si příště už upravíme podle chuti. Na závěr ještě dojíme lžičkou zbylé ovoce.
Pečený čaj můžeme podávat, když k nám přijde návštěva. K čaji připravíme něco sladkého na talířek, třeba výborný hrnkový perník. Určitě si společně pochutnáme, voňavý čaj se postará o příjemnou atmosféru.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře