Pesto z medvědího česneku v pěti krocích: Volně rostoucí bylinku snadno uchováte pro pozdější využití
Jarní paprsky rozehřívají zem a první rostliny se začínají tlačit ven už i v lesních porostech. V řidších prosvětlených listnatých lesích můžete narazit na obrovské porosty medvědího česneku. Listy s česnekovou chutí lze konzumovat syrové, nebo je zpracovat pro pozdější využití.
Listy medvědího česneku lze sušit, mrazit, nebo z nich můžete připravit oblíbené pesto, které se hodí zejména k ochucení těstovin, rizota, marinování masa či dochucení polévek, zapékaných jídel a karbanátků. Ale lze ho uplatnit i všude tam, kde chcete do jídla přidat štiplavou česnekovou chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava pesta z medvědího česneku
Po natrhání medvědího česneku ho zpracujte na pesto co nejdříve, aby listy zbytečně nezavadly. Do druhého dne vydrží listy svěží díky uložení v lednici. Pro přípravu skvělého pesta stačí provést několik kroků:
- Sklizené listy šetrně opláchněte vlažnou vodou a osušte.
- Listy rozmixujte, případně pokud vám vyhovuje hrubší konzistence pesta, stačí je pouze nasekat nožem.
- Už při mixování částečně přidávejte kvalitní rostlinný olej. Do umixovaných listů česneku vmíchejte sůl a zbytek oleje.
- Předem připravené skleničky naplňte pestem.
- Povrch pesta hladce urovnejte a zalijte olivovým olejem.
Pesto skladujte v lednici a vždy při odebírání jeho povrch znovu zalijte olejem, po otevření obsah skleničky brzy spotřebujte.
Názorný postup přípravy pesta z medvědího česneku můžete zhlédnout v následujícím video-receptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře