Rozlítaní ptáčci chutnají jako ty španělské: Víte, jaký je mezi nimi rozdíl?
Španělský ptáček je závitek z hovězího masa, plněný slaninou, uzeninou, vejcem natvrdo, kyselou okurkou a cibulí. Podává se s rýží nebo s knedlíkem. Jednou z variant na tento pokrm je rozlítaný ptáček.
Rozlítaný neboli rozstřelený ptáček je obdobou toho španělského ptáčka s tím rozdílem, že náplň není zabalená v závitku, ale pokrájená v omáčce. Touto úpravou zpracujeme menší plátky hovězího, vepřového nebo kuřecího masa.
Jak připravit rozlítané ptáčky
Zpracujeme i menší plátky nebo kousky masa:
- Maso osolíme, opepříme a orestujeme na sádle. Vyndáme ho na talíř a ve výpeku osmažíme na kostky pokrájenou cibuli a slaninu.
- Přidáme lžičku hořčice, promícháme, vrátíme zpátky maso a vše podlijeme vývarem. Dosolíme a dusíme do měkka.
- Během dušení masa přidáme do omáčky uzeninu a kyselé okurky, pokrájené na kostičky. Vejce na tvrdo přidáme až před koncem varu.
- Omáčku zahustíme troškou hladké mouky, rozmíchané ve vodě, ale buďme opatrní - hodně mouky může zkazit celý výsledek.
- Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.
Do omáčky můžeme přidat okurku, vejce i uzeninu, buď pokrájené nadrobno nebo i ve velkých kusech - záleží na tom, jak to máme rádi. V našem videoreceptu vám ukážeme přípravu falešných ptáčků:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Jak udělat dobrý houskový knedlík? Uvařte ho z kynutého těsta. Klasický recept nezklame, knedlíky se zaručeně povedou
Jak na techniku restování, kterou si oblíbil i Zdeněk Pohlreich? Důležitá je příprava!
Komentáře