Domácí arašídové máslo a Nutella
22. 8. 2016 Tipy a triky
Vyrobte si s námi dvě oblíbené dobroty, které vám zpříjemní každou snídani či svačinu. Arašídové máslo i Nutellu si snadno připravíte doma a jejich chuť bude prostě vynikající.
Arašídové máslo
Na výrobu arašídového másla budete potřebovat velkou porci suchých, pražených a nesolených arašídů. Ty mixujte v kuchyňském robotu přibližně 10 minut. Občas robot zastavte a arašídovou směs seškrabejte ze stran nádoby. Pokud je i po několika minutách mixování směs příliš suchá, přidejte dvě lžíce rostlinného oleje. Pokud chcete, máslo vylepšete špetkou soli.
Nutella
Na výrobu domácí Nutelly budete potřebovat:
- 1½ šálku lískových oříšků
- ½ šálku krystalového cukru
- 6 lžic kakaa
- ¼ šálku javorového sirupu
- ¼ šálku rostlinného oleje
- 2 lžíce kokosového mléka
Oříšky rozmixujte na krémovitou směs - přibližně 10 minut. Přidejte ostatní suroviny a mixujte další dvě až tři minuty.
Obě pomazánky skladujte v lednici ve vzduchotěsné nádobě, kde vám vydrží až měsíc - určitě se však po nich zapráší mnohem dříve.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí bonboniéra pro maminku: Nejen sladkými slovy vyjádříme svou lásku
Mikuláš ztratil plášť a vy všechny nápady na nadílku? Máme pro vás tipy na plnou tašku dobrot a dárků
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 4 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 16 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře
17. 2. 2017 10:41