Šlehačkový beránek
Minimálně jednou za rok pečeme klasického velikonočního beránka. Někdo sází na piškotového či třeného, my přinášíme recept na beránka ze šlehačky. Těsto je vláčné, voňavé a krásně světlé. Po upečení stačí jen pocukrovat.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 10 048 kJ / 2 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,72 g |
Tuky | 33,24 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 456,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doba pečení je uvedena pro dvoudílnou hrubší keramickou formu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 3. 2024 19:22
10. 4. 2023 16:02
9. 4. 2023 21:09
9. 4. 2023 17:58
9. 4. 2023 13:53
8. 4. 2023 17:40
8. 4. 2023 17:02
7. 4. 2023 07:57
6. 4. 2023 12:27
18. 4. 2022 15:58
17. 4. 2022 10:16
17. 4. 2022 09:51
16. 4. 2022 20:14
5. 4. 2021 09:33
4. 4. 2021 13:18
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 2 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 6 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 23 minutami
Timovo utopenci
flanti uvařil před 1 hodinou
Křehké polštářky z listového těsta
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Červená čočka s kuřecím masem a mrkví
lucisnice uvařila před 3 hodinami
Buchta z jogurtu
VACLAVKA123 uvařila před 3 hodinami
Čína wok s jasmínovou rýží
Alca. uvařila před 3 hodinami
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 4 hodinami
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Upekli jsme beránka podle receptu Josefa Maršálka: Postup byl snadný, beránek úžasně vláčný a skvěle se vyklopil z formy
Nejlepší beránek je ten šlehačkový: Je neuvěřitelně jemný a nadýchaný, vydrží dlouho vláčný a chutná naprosto božsky
Co je třeba vědět při pečení beránka? Toto je deset odpovědí na nejčastější otázky
Další recepty
Tématické fráze: šlehačkový velikonoční beránek recept na beránka v keramické formě velikonoční beránek ze šlehačky velikonoční beránek šlehačkový recept na velikonočního beránka ze šlehačky velikonoční beránek se šlehačkou recept na šlehačkového beránka velikonoční beránek keramická forma recept velikonoční beránek šlehačkový recepty jednoduchy recept na beranka recept na beránka ze šlehačky šlehaný velikonoční beránek recept velikonoční beránek šlehačkový recept jak dlouho péct beránka v keramické formě beránek v keramické formě recept jednoduchý velikonoční beránek jednoduchý beránek velikonoční slehackovy beranek recepty rychlý beránek pečení beránka v keramické formě recept
Suroviny: mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, vejce, smetana ke šlehání, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá
Šlehačkový beránek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8RK
72 názorů