Bramboračka zase jinak
Suroviny
Porce: 3,5 l
Nutriční hodnoty
Energie | 683 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,28 g |
Tuky | 0,88 g |
Vláknina | 16,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,90 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 26,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
První letošní úlovek hub mi dnes připomněl tuto klasiku, vím, že je zde bramboraček přehršel, prohlížela jsem recepty - co kuchařka, to jiný postup :)
Snad bude tento vyhovovat i někomu dalšímu, doporučuji vyzkoušet, osmažená zelenina dodá úplně jiný šmak, než jen vařená.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2010 23:29
jéééééééééé fakt že ne hned opravuji, díky za upozornění
27. 9. 2010 17:47
Houby, houby, houby, ale v polévce nejsou. Postup čtu již po třetí, ale o houbách ani zmínka. Asi se chybička vloudila. Isahu, dávám ti za pravdu. Dušená zelenina dává polévce lepší chuť, než zelenina ve vodě jenom vyčvachtaná. Jana Pá, sušené houby se do polévky máčet nemusí.
26. 9. 2010 16:45
ivuš, to jsem moc ráda, že vám chutnala, děkuji za obrázky já díky dnešnímu tříkošíkovému úlovku ji budu asi vařit taky
26. 9. 2010 12:40
no ta bude asi moc výborná
26. 9. 2010 11:24
Ivči, ale že se povedla, fotky toho důkazem, děkuji za skvělý recept na polévku. Manžel husté a vydatné polévky miluje
A koukám, že bod už jsem kdysi poslala.
A koukám, že bod už jsem kdysi poslala.
6. 6. 2010 21:45
Super
6. 6. 2010 21:15
Isahu, já také zeleninku s cibulkou nejprve osmahnu a to nejen u bramboračky, ona pak nemá tolik tu blátivou chuť a zůstane pěkně celistvá. Mám jí tu taky "Jihočeská bramborajda"Bramboračky jsou klasika, ať je její postup jakýkoliv a proto ti dávám 6.bod
6. 6. 2010 19:19
Isahu, moc hezké, jak obrázky tak receptík.
6. 6. 2010 18:58
Také mám ve zvyku zeleninu i brambory neprve smažit (či restovat), jen to celé pak posypu moukou, prosmahnu a zaliju vývarem (vodou + masox). Dělávala to tak moje babička, takže mohu potvrdit, že bramboračka je tak mnohem lepší a poslat bod...
6. 6. 2010 18:56
Ze všeho nejvíc se mě líbí ty houbyčky. Polévku dělám podobně, ale čerstvé houby ještě letos nemám, no ale ještě mám v mrazáku trošku.
6. 6. 2010 18:55
,ale ty houby bych raději namočila předem-myslím sušené
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 minutami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 12 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Právě bylo uvařeno:
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 18 minutami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 49 minutami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 9 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 13 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 14 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 16 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 16 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 17 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 19 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramboračka z čerstvých hub jíška do bramboračky bramboračka ze sušených hub bramboračka s čerstvých hub bramboračka bez hub jak dlouho vařit sušené houby domaci jiska bramboračka bez jíšky domácí tmavá jíška tmavá bramboračka braboracka jak dlouho macet susene houby domácí bramboračka bez hub tmavá jíška recept bramboračka postup tmavá jíška postup jak dlouho varit cerstve houby braboracka polevka jiska postup recepty bramboracka z cerstvych hub
Suroviny: celer, petržel, mrkev, cibule, pórek, houby, brambory, majoránka, česnek, sůl, pepř, vývar, koření polévkové, máslo, jíška tmavá instantní
Bramboračka zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkzp
11 názorů