Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené maso

Pečené maso je velmi vděčné jídlo, které se připraví takřka samo. Vybrat můžete plecko, krkovici, ale podobně lze připravit třeba i libovější bůček. Ať už s knedlíkem, bramborovou kaší nebo třeba jen tak s chlebem, vždy získáte chutnou pečeni.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 75 min

120 min (45 min příprava + 75 min tepelná úprava)

24. 9. 2010 22:35

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 469 kJ / 1 546 kcal
Bílkoviny243,63 g
Tuky50,88 g
Vláknina14,14 g
Cholesterol 780 mg
Sodík 620 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy26,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Určitě nemusím připomínat, že maso lze použít i jako "knedlo, vepřo, zelo", výborné je také s houskovým knedlíkem, protože šťáva, která se při pečení vytvoří, je výborná. Také lze použít i jako studené s chlebem, nebo ztuhlou šťávu namazat na chleba jen tak. K tomu okurku, je dobrá večeře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

clupmi clupmi

26. 2. 2011 19:42

Perfektní instruktáž! Dělám také tak i když nejsem vůbec žádný začátečník. :-))Navíc je jen to obalování v mouce, měl bych strach, že se to bude připékat, ale proti tomu je zřejmě ten pečný papír. :yes: Takže uděluji plusový bodík a ukládám do oblíbených.:-K
http://clupmi.blog.cz

marti.ext

14. 1. 2011 21:32

Co se tyka pecenych mas, tak to jsem naprosty laik, ale tenhle recept mne zaujal, jelikoz neni narocny a vypada to moc chutne, takze posilam bod a maso uz se pece...dik!:yes:

Suvicka Suvicka

13. 12. 2010 08:42

Masožravec, děkuji za zprávičku a jsem moc ráda, že jsi nebyl zklamaný a že se povedlo. :-K

masožravec

8. 12. 2010 16:25

Tak že paráda. příště použiji plec nebo krkovic a bude to štavnatější, to jsem i tušil,ale nechtělo se mi do obchodu
Vždycky dělám výpečky buhví jak složitě masox atd ,ale tohle je jednodušší a mnohem lepší, Dík za recept:-K

Suvicka Suvicka

7. 12. 2010 18:02

Masozravec - budu ti drzet pesti pro stesti, z kyty jsem to nikdy nedelala, uvidis. Rozhodne napis. Kyta je takova sussi, tak nevim. Ja bych ji na tohle nepouzila, pripravila bych ji jinak. Urcite nezapomen napsat. :-K

masožravec

7. 12. 2010 12:49

Mám hlad jako vlček,jdu na to ,ale mám jenom kýtu,takže to bude asi suché.Zkusím smíchat ten česnek s trochou oleje,snad to pomuže a bude to k jídlu:-8

Suvicka Suvicka

18. 11. 2010 23:21

Chocolate dekuji za komentik, jsem moc rada, ze chutnalo. Je hezke vedet, ze jste zkusila a jak to dopadlo. :-K:-K:-K

chocolate

18. 11. 2010 17:12

Dnes jsem pekla maso podle vašeho receptu a je naprosto skvostné, šťáva se nemusela zahušťovat a kurčičku jsem "vyrobila" minutkou pod grilem.Jinak už vepřové péct nebudu, i chuť je naprosto vyvážená.

Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

2. 10. 2010 18:57

Suvicko ted jsem zrovna dala maso podle tveho recepty do trouby,postujpovala sjem presne jak pises ale epcu kruti maso.

Veprove s etady neji v Izraeli,tak uvidime ale voni to pekne.

Suvicka Suvicka

30. 9. 2010 01:14

Miszo, potesilo me, ze jsi to zkusila. Jeste vic, kdyz pises, ze vam chutnalo. Dekuju a fotecka pekna. :-K:-K:-K

misza misza

29. 9. 2010 18:11

Suvičko, postupovala jsem přesně podle tvého receptu a musím ti poslat velkou chválu:-) Na tom pečícím papíře to nemělo chybu:-p:yes: Cibulka nebyla přepálená a vše bylo tak akorát;-)A žádné drhnutí plechu:-)) Bodíka jsem už dala a přidávám fotečku:-K

magdalenka magdalenka

26. 9. 2010 21:14

Suvicka, si môj človek, ja peč.papier používam v podstate pod všetko, pod pečené aj zapekané veci, pod koláče, pečiem v ňom mäsové rolády - ako bonbóny a pod., lebo nenávidím umývanie pekáčov...považujem ho jednoducho za geniálny vynález.
A receptík máš super! +

Dádule

26. 9. 2010 19:34

:-8;-):yes::yes:

Suvicka Suvicka

26. 9. 2010 19:19

Jinak dekuji za bodiky a kladne hodnoceni, maso takto pece moje maminka a vzdycky nam chutnalo. Doufam, ze take nebudete zklamane. :-K

Suvicka Suvicka

26. 9. 2010 19:16

Mila devcata, pouzivam pecici papir pomerne casto, protoze se mi libi, kdyz nemusim nadobi po pouziti "dva dny" odmacet, abych ho mohla umyt. Samozrejme je to nadsazka (ty dva dny), ale vazne nerozumim tomu, proc je to takova zvlastnost. Pouzivam ho vsude, kde mi nevadi, ze po krajich nebude kurcicka. Napriklad kdyz pecu maso, ci ryby, pod brambory kdyz je zapekam se zeleninou. Nepouzivam ho ale kdyz pecu kolac a chci, aby byla pekna kurcicka na krajich, to same kdyz treba zapekam sunkofleky, protoze mame radi kurcicku, ktera se udela, kdyz vymazeme pekacek maslem a vysypeme strouhankou. Myslim, ze pecici papir je vyborny pomocnik a na chut jidla nema zadny vliv. Krom toho, pokud chcete pect bez neho, neni zadny problem, vubec to nevadi. Ale mozna neuskodi vedet, ze to tak taky jde. Jak se zaridite, je uz vase vec. Preju uspechy a doufam, ze at s papirem, ci bez nej, bude masicko chutnat. ;-):-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečené maso pečené vepřové maso v troube pečené maso v troubě pečené vepřové maso pečené vepřové maso recepty peceni masa pečené maso recept vepřové maso pečené pečené plecko v celku pečené maso recepty pečené maso v celku recept na pečené maso jak dobře upéct vepřové maso maso na pečení pečená masa recepty pečené vepřové maso pečený maso pečene pečení masa v troubě vepřové pečené maso

Suroviny: plecko, sádlo, cibule, česnek, sůl, kmín celý, koření grilovací, mouka hladká

TopRecepty.cz

Pečené maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6Qk