Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Tento recept vás zavede do čínské kuchyně s vůní Orientu. Kuřecí prsa Kung Pao doplněná chutnými mandlemi, náležitě okořeněná a s notnou dávkou zeleniny, vám budou nejspíše chutnat s rýží nebo s hranolky.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 10 500 kJ / 2 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 229,36 g |
Tuky | 127,27 g |
Vláknina | 24,10 g |
Cholesterol | 440 mg |
Sodík | 6,09 g |
Sůl | 15,48 g |
Sacharidy | 99,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mrkev nakrájíme škrabkou na tenké plátečky (osvědčil se mi i kráječ na sýr), zelí na tenké proužky (lepší je použít konec od kořene, kde je více bílé a dužnaté než křehké zelené části, ty příliš brzy změknou).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2024 09:47
Jednoduché a výborné - přesně takový recept na "čínu" jsem už dlouho hledala. Všem doma moc chutnalo.
1. 3. 2017 19:17
dala bych si také
8. 5. 2016 15:01
Dělám velmi rada pro přítele který toto jidlo ma rad :) jediné s čím mam problém je ten, ze když do zkaramelizovaneho cukru chci přidat 2dcl horké vody s bujonem začne to hrozne prskat... Je to třeba způsobené množstvím oleje ?
27. 8. 2015 12:13
musím připojit ještě jeden komentář k tomuhle receptu, od té doby co jsem tohle kungpao vařila, se přítel neustále dožaduje další dávky, tak přepisuju recept do kuchařky a o víkendu jdu na něj, a i já se těším na další verzi.
16. 8. 2015 11:41
dovařuji své první kung-pao v životě a vybrala jsem koukám vynikající recept. je opravdu vynikající. jen jsem neměla tu omáčku sweet chilli sauce, ale nějakou ostřejší a je to pěkně pikantní. už se těším na oběd
30. 12. 2013 13:57
Tenhle recept je superakorát místo čínského zelí tak dejte zelí klasické.Když zelí dáte zelíčko před koncem tak nádherně křupe.
13. 10. 2013 11:03
Skvělý recept! Vaříme ho rádi Celé rodině moc chutná, když není zelí a mrkev, jde to i bez a místo mandlí dáváme arašídy.
22. 6. 2013 16:25
Trošku jsem si to upravila (maso nevyndavala, cukr vyměnila za tekutý med a jen přidala připravenou omáčku k masu a prohřála), ale příteli velmi chutnalo, už se ptal, kdy to budu vařit znovu Takže děkuji za skvělý recept a inspiraci
24. 2. 2013 23:50
bylo to výborný vřele doporučuji
9. 2. 2013 22:32
Kratas: spagi má pravdu, taky je zaměňuji podle toho, co zrovna padne do ruky :)
8. 2. 2013 12:32
Kratas: Já osobně oba škroby zaměňuju dosti často, pokud zrovna nemám doma oba, nebo ten druhý, než co chci použít a nijak extra rozdíl jsem nepoznala. Toto je citace z webu dr. Oetkera:
"Kukuřičný škrob je na rozdíl od bramborového škrobu jemnější a hodí se proto i na zjemnění koláčů, dortů, přípravu náplní, dezertů a ovocných omáček. Bramborový škrob je zase vhodnější při přípravě specialit asijské kuchyně a do bramborových těst (např. chlupaté a bramborové knedlíky). "
Takže osobně bych ho klidně nahradila
"Kukuřičný škrob je na rozdíl od bramborového škrobu jemnější a hodí se proto i na zjemnění koláčů, dortů, přípravu náplní, dezertů a ovocných omáček. Bramborový škrob je zase vhodnější při přípravě specialit asijské kuchyně a do bramborových těst (např. chlupaté a bramborové knedlíky). "
Takže osobně bych ho klidně nahradila
8. 2. 2013 12:19
může solamil nahradit kukuřičný škrob ???
30. 12. 2012 14:22
Zkusila jsem udělat a výborné, chutnalo celé rodině a určitě udělám brzy zase.
8. 12. 2012 16:30
Skvělé.Tento recept už vařim po několikáté a všem moc chutná :)
31. 10. 2012 18:31
Vynikající recept, posílám bodík Právě jsme si na něm pochutnali
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 40 sekundami
Grilované makrely
mkab uvařil před 21 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 2 hodinami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 2 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 2 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 2 hodinami
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Další recepty
Tématické fráze: kung pao z kuřecího masa kungpao z kuřecího masa kung pao kung pao recept kuřecí nudličky kung pao kuřecí maso s mandlemi kureci s mandlemi recepty kuřecí maso kung pao recepty kung pao kuřecí prsa s mandlemi recept na kung pao pravé kung pao kuřecí kungpao recept na kuře kung pao pohlreich kuřecí nudličky s mandlemi kung pao pohlreich kureci kungpao s mandlemi recept kung pao kureci maso kung pao kung-pao
Suroviny: maso kuřecí, solamyl, sůl, olej, cukr krystal, voda, bujon kuřecí, omáčka sojová, omáčka worcesterová, omáčka chilli, mandle, zelí čínské, mrkev
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8KE
48 názorů