Vepřová játra v bláně
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 950 kJ / 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,40 g |
Tuky | 16,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,85 g |
Sodík | 582 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 23,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
U nás je to velmi preferované jídlo hlavně po zabíjačce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 6. 2022 17:14
Merylas: U nás v Ov ji mají běžně.. Výborná záležitost.
22. 6. 2022 15:16
satelit: Když se vám dělá špatně, tak ji nemusíte přece používat. Nevidím ve vašem komentáři nic přínosného pro recept. Pro mnohé to je pochoutka a nejen pro starší generaci. Kdo byl zvyklý na domácí zabijačky, tak obzvlášť s nostalgií vzpomíná na tu vůni a chuť. Balila se do toho sekaná, většinou uprostřed s panenkou.
vosje: Ptejte se po bránici. Většinou ji pod tímto názvem prodávají. Spíš ji mají v menších řeznictvích, u nás ve městě ji běžně mají ve třech různých a nemám problém ji koupit. Ale je to Slezsko. Koukala jsem, jestli mají i pobočky v Brně, tak nemají.
vosje: Ptejte se po bránici. Většinou ji pod tímto názvem prodávají. Spíš ji mají v menších řeznictvích, u nás ve městě ji běžně mají ve třech různých a nemám problém ji koupit. Ale je to Slezsko. Koukala jsem, jestli mají i pobočky v Brně, tak nemají.
22. 6. 2022 06:35
hospodyne: Bydlím v Brně, což je Jihomoravský kraj, ale blánu jsem v krámě v dnešní době nikde neviděla. Ani mraženou. Prosím vás, ve kterém obchodě ji běžně mívají? A pod jakým názvem (třeba jsem nepoznala, že to je ta blána). Mražená mi nevadí, hlavně, kdybych ji konečně sehnala. Děkuji.
21. 6. 2022 20:32
satelit: ta blána se úpravou vyškvaří a pokud kousek ne, dá se lehce stáhnout a dát stranou.
21. 6. 2022 20:30
Marie Svarcova: jestli máte možnost, v Globusu je možné ji bez problémů koupit. Jinak u řezníka, který bere maso z menších jatek, ne kombinátu. Nebo který má vlastní porážku. Musí se objednat, tady v Čechách na pultě běžně není. Na jižní Moravě je mražená běžně k dostání.
Pan Polreich kdysi radil ji nechat rozmrazit v lehce octové vodě. Čerstvou jen octovou vodou opláchnout, ona hezky zpevní.
Pan Polreich kdysi radil ji nechat rozmrazit v lehce octové vodě. Čerstvou jen octovou vodou opláchnout, ona hezky zpevní.
21. 6. 2022 17:11
Už, když čtu ten název receptu, dělá se mi špatně. Z té blány, br.
21. 6. 2022 07:41
asi bych si pochutnala ale kde dnes vzít blánu. Ptala jsem se v několika masnách a zabíjačky už 25 let neděláme - škoda.
23. 5. 2022 14:19
hospodyne: "... hovězí játra, která jsou výrazně jemnější než vepřová. "
Neuvěřím, dokud neokoštuju...
Neuvěřím, dokud neokoštuju...
23. 5. 2022 12:17
včera jsme v této úpravě grilovali hovězí játra, která jsou výrazně jemnější než vepřová. K tomu spousta čerstvé zeleniny, různé dipy a čerstvý kvasový chléb. Děti měly brambory. Naprostá ambrozie!!!
26. 11. 2020 12:25
Jdu nekde koupit jatra, nez si oslintam tablet.
13. 12. 2010 19:12
Sekanou také. Ale játra v této úpravě jsou křehounká a šťavnatá. Může být k nim i bramborová kaše a kdo má dobrý žlučník i hranolky. Náš řezník si je o zabíjačce vždy přeje k večeři.
13. 12. 2010 19:01
Novinka - do blány motám sekanou. Játra nemusí být vůbec špatná a obzvláště s tím "maskovaným" česnekem.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 47 minutami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 1 hodinou
Caesar salát wrap
Přidáno před 3 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 6 minutami
Hermelínová pomazánka na topinky
Fitulka uvařila před 10 minutami
Vepřový guláš
Kike Ciperka uvařila před 31 minutami
Můj chleba - favorit č.1
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice se smetanou
klarazatloukalova uvařila před 2 hodinami
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 13 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Panenka, plec, krkovice či lalok: Jak se dělí vepřové maso?
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Vybírat můžete podle tvaru a barvy, ale i velikosti či odolnosti
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Další recepty
Tématické fráze: vepřová blána játra recepty játra pečená v bláně pečená játra v blaně pečené játra v blaně veprova játra pečená v blane blána na játrech vepřova jatra recepty maso a játra ve vepřové bláně játra vepřová na pepři maso pečené v bláně jatra pecene v blane vepřové vnitřní sadlo játra vepřová recepty z jater játra recepty jater opakane jatrra v blaně vepřové plátky se zeleninou v bláně veprove maso pecene v blane
Suroviny: játra vepřová, blána tuková vepřová, pepř, česnek, sůl, sádlo
Vepřová játra v bláně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bn8W
12 názorů