Olivová tapenáda
Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm si na opečeném pečivu můžete sami vychutnat.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 571 kJ / 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
Tuky | 32,68 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 484 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 13,22 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 12. 2021 20:38
1. 2. 2013 17:00
19. 8. 2012 17:41
aadulka:
18. 8. 2012 12:56
18. 8. 2012 12:22
Podává se také společně s bagetou a vejcem na tvrdo. :)
6. 7. 2012 20:33
29. 11. 2011 21:27
6. 8. 2011 11:27
20. 1. 2011 20:14
20. 1. 2011 19:40
20. 1. 2011 19:11
10. 1. 2011 16:48
10. 1. 2011 00:15
9. 1. 2011 22:29
9. 1. 2011 22:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 4 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 5 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 6 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 6 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 8 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 8 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Olivy jsou jedinečnou lahůdkou nejen středomořské, ale i naší kuchyně. V mnoha jídlech jsou nepřekonatelné
Omáčka velouté je základní světlá omáčka, kterou podáváme s masem, zeleninou nebo rybami. Je dobrým základem pro další omáčky či polévky
Letem středozemním kulinárním světem: Dáte si bulharskou musaku nebo řecký salát tzatziki?
Další recepty
Tématické fráze: tapenáda z černých oliv olivova topenada olivová pasta topenada tapinada rajčatová tapenáda olivová pasta recept olivová pomazánka tepenáda tapanáda tapenáda z černých oliv recept tapenara pasta z oliv recept olivová tepenáda terpenada pasta z cernych oliv recept pomazánky kapenada topenáda z oliv tarpenáda
Suroviny: česnek, olivy, kapary, petržel, šťáva citronová, olej olivový, sůl, pepř mletý
Olivová tapenáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPlX
20 názorů