Rychlá "nouzová" polévka
Pomalu tažené vývary patří mezi kulinářský strop, co se polévek týče, nicméně v domácích podmínkách často nemáme tolik času ani trpělivosti na jejich přípravu. Chutnou a značně rychlejší alternativou je například tato nouzová polévka s bramborem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 280 kJ / 306 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,19 g |
Tuky | 16,88 g |
Vláknina | 7,42 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 183 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 24,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Není to žádný vynález, jen taková nouzová rychlovka, když si partner na poslední chvíli před podáváním jídla vzpomene, že by si přeci jen nějakou polévečku dal a vy výjimečně žádnou nemáte. Já jsem použila zeleninu, kterou jsem zrovna měla, ale můžete dát jakoukoliv. V závěru můžete přidat i prolisovaný česnek. Tato verze polévky je rozhodně lepší, než kostka bujónu rozvařená ve vodě, s přidáním nudlí a nasekané petrželky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 6. 2021 16:28
mirimw: Miri,díky mocUž je to delší dobu přidaný rcp a tehdy jsem opravdu používala masox a jiné"kostky"Používám i teď,ale jsou to gelové bujony
26. 6. 2021 14:25
Luxusní polévka, opravdu rychlá. měla jsem zbytek uvařené brokolice, přidala jsem. Místo masoxu jsem dala trochu Kuchárek Natur - chuť přírody. Všem moc chutnala a už je v oblíbených receptech. Děkuji.
31. 5. 2018 18:20
Až na ten masox. Toto nám varievala mamika, keď nebol čas, s krupičkou alebo vajíčkovými haluškami, ale masox tam nikdy nepridávala, jej smrdel.
15. 2. 2018 15:31
kustka: Děkuji za komentář
14. 2. 2018 09:23
Také dělám,říkáme jí polévka šumafuk-jen do ní zavařím ještě trošku polévkových nudlí....nemá chybu
31. 1. 2018 22:07
Jana:
10. 1. 2018 16:18
Dělám podobnou, říkáme jí milionová - mrkev, celer, petržel nastrouhám na hrubém struhadle, pórek, brokolici, květák, kapustu nakrájím nadrobno , vše promíchám a osmahnu na másle dozlatova, zaliju vodou, osolím, opepřím, může se přidat masox a povvařím, nasypu dětskou krupičku (podle množství polévky, tak 2 PL) a rozklepnu vajíčko. Zamíchám, povařím a může se podávat.
6. 12. 2016 17:08
Johana Krupska: Také děkuji
5. 12. 2016 09:48
Ano ,vzpomínám,dělávala ji moje maminka,když nebyl čas. Vše kvalitní a dobré. Rozhodně lepší než glutamanové. Dík za připomenutí.na Kocikova:
31. 8. 2016 17:44
Marta : děkuji za milý komentářtaké moc ráda vzpomínám na svou babičku a její vaření
30. 8. 2016 07:08
Anna Kocikova: když jsem četla jen název polévky, vzpomněla jsem si na babičku. Dělala tu polévku téměř stejně, jen místo bramboru dala rohlík, rozmočil se a polévku zahustil.
18. 7. 2016 16:13
zdenka: děkuji o podělení se s přípravou
13. 7. 2016 18:35
Dělám ji taky s krupičkou a moc nám chutná,když jsem poprvé četla recept,nevěřila jsem,že z toho může být taková dobrota.Používám mraženou polévkovou směs.Jinak vařím i dvouhodinové vývary,je mi už . . . sát,takže mám něco za sebou tahle polévka je překvapivě dobrá.
13. 7. 2016 17:00
vepe6: Děkuji za přečtení receptu a komentář
Masox,bujon a další jiná dochucovadla-to je o zvyku a chuti každého z nás
Masox,bujon a další jiná dochucovadla-to je o zvyku a chuti každého z nás
12. 7. 2016 17:14
Podobnou polévku jsme dělali doma za mého mládí, jmenovala se "Strunkovická". Prý nám ji udělali v hostinci ve Strunkovicích , jen kousek od slavných Hoštic. Tehdy nebylo nic moc k jídlu, bylo vše na lístky a když parta Sokolů po tůře dorazila hladová na vlak, který stihl ujet, hostinská uvařila ten zahradní zázrak. Na másle orestovala na kostičky květák, kedluben, celer, mrkev a petržel spolu s houbami, které jsme přinesli a uvařila s pár brambory. Osolit a na závěr tam vrazit nějaké rozkvedlané vejce. Bez masoxu a dalších novot vznikne úžasný zelenino-houbový vývar, vonící po másle.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 8 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 9 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 4 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 4 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 4 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 5 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 5 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 6 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 7 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlá „nouzová“ polévka: Voní bylinkami, báječně chutná, a přitom na ni stačí jen pár surovin, které máte běžně doma
Podzimní kořenová zelenina: Jaké jsou možnosti využití
Láďa Hruška překvapuje: Reportáž o kuřecích kůžičkách bych natočil i dnes. Vždycky jsem měl svůj styl, říká
Další recepty
Tématické fráze: rychlá polévka rychlá a dobrá polévka rychlé polévky recepty na rychlé polévky rychlá polívka recept na rychlé polévky recept na rychlou polévku polévka z masoxu rychla polevka recept rychlá dobrá polévka polévka rychla dobrá rychlá polévka polévky recepty rychlé polívky jednoduché polévky recepty rychlá polévka rychla polevka z masoxu recept rychlá polévka polevka ze zbytku guláše rychlá polévka
Suroviny: brambory, mrkev, celer, cibule, vývar zeleninový, tuk, vejce, bylinky zelené, sůl, pepř mletý
Rychlá "nouzová" polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P6kA
41 názorů