Rajská z čerstvých rajčat
Rajská omáčka je milovaná i nenáviděná, ale pokud jste právě vy jejím milovníkem, vyzkoušejte ji podle tohoto receptu. Jsou v něm použita čerstvá rajčata a omáčka je díky nim opravdu poctivá. Nejlepší je podávaná s knedlíkem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 032 kJ / 486 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,78 g |
Tuky | 13,17 g |
Vláknina | 20,20 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 116 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 70,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2017 14:31
Překvapivě dobrá
22. 8. 2015 09:02
Výborná! Dělám s hovězím masem z kterého mám pak vývar a zaprašuju místo mouky kukuřičnou kaší a je to celkově jemnější :). Recept opravdu doporučuji všem :)
23. 8. 2014 14:56
Výborná záležitost :)
23. 8. 2012 13:52
Tak jsem teď dodělala rajskou a musím říct, že je luxusní, všem ohromně chutnala , takže dávám bodík a zařazuji do oblíbených receptů
13. 9. 2011 15:36
Tak jsem skočil na zahradu a natrhal jich pár a udělal rajskou, pač už nevím co s něma. Tech salátu jsme už přežraný. Tento recept mi přijde nejbližší, tomu co dělala moje babička. Vždycky říkala, ze základ jsou dobra rajčata - ne ty krásně vypadající (vetšinou španělský) a bez chuti a vůně. Bez smetany a bez kořenové zeleniny - to se dela svíčková a ne rajská. Dochucovat skořicí, cukrem a citronem(octem). Chuť je už jen na vás, kolik a jak kvalitní tam toho všeho dáte. Po pár letech to pak bude hračka. Chce to trpělivost a nepodceňovat suroviny, pa.
24. 8. 2011 12:25
Zdravím.
Omáčku jsem dnes vařila prvně v životě z rajských a povedla se naprosto skvěle... Dávám bodík a zařazuji si tento receptík ke svým oblíbeným a šup s ním do kuchařky...
Akorát nebyla smetana,ale bylo to dobré i bez ní...
Omáčku jsem dnes vařila prvně v životě z rajských a povedla se naprosto skvěle... Dávám bodík a zařazuji si tento receptík ke svým oblíbeným a šup s ním do kuchařky...
Akorát nebyla smetana,ale bylo to dobré i bez ní...
14. 8. 2011 12:51
renat:
každej nemá čas patlal se s knedlíkama
každej nemá čas patlal se s knedlíkama
28. 7. 2010 19:11
Rajská vypadá dobře.Ale co ty kupované knedlíky????
21. 2. 2009 08:16
No počkám si až to uvaří mamka a okoštuju. Je pravda, že z protlaku to není ončo, já mám výhodu, že můj přítel je kuchař takže mi z práce donese origoš rajskou na zeleninovém základě (kořenová zelenina) a to je opravdu rozdíl
20. 2. 2009 23:37
Jasně, Marti, to určitě budu vařit, aspoň jednou bude pořádná rajská
20. 2. 2009 23:23
Jani, jen dělám to, co mi poručili v kuchařce . Je fakt, že jí nedělám moc hustou, tak mám procezeno razdva. Taky jsou ty rajčata hned rozvařený, takže ještě to pak navíc vařit 15 minut s moukou je trápení vitamínů, ale samozřejmě si to musíš ukuchtit podle svého, to je jasný Rajská je dobrá, úplně něco jiného než z protlaku, ale užiju si jí jen v létě a na zavařování takovou úrodu nemám
20. 2. 2009 22:17
Patricie, moc děkuji, recept mám uložený, takže i s tímhle komentářem. Takže to fakt vypadá jednoduše.
20. 2. 2009 20:58
Pro Janu Remkovou. Přidala jsem fotku zavař. rajčat. Velice jednoduché zavařování, malé dávám celé, větší překrojím, mírně osolím a přidám pár bobkových listů a nového koření.Když mám čas, rajčata loupám, ale není nutné, stejně se přepasírují.Zavařuji cca 20 minut.
20. 2. 2009 14:00
Jo a alus.s naložených rajčat? My jich v létě míváme fakt hodně, daří se jim na zahrádce, je tady někde recept?
20. 2. 2009 13:59
No, já jsem z rajčat přímo nedělala rajskou nikdy, přiznávám bez mučení. jen, kdybych se snad někdy pokusila to dělat, myslím, že na tom není nic těžkého, jen koukám, to se má fakt hned zaprašovat moukou? Nemělo by se to podusit s tím kořením, pak přepasírovat a pak zaprášit?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 7 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 20 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 54 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Afrika řezy
viki85 uvařil před 1 hodinou
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 1 hodinou
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 1 hodinou
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 2 hodinami
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Dana Lubovska uvařil před 2 hodinami
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 3 hodinami
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rajská omáčka z rajčat rajska omacka z rajcat recept rajská polévka z rajčat rajčatová omáčka z čerstvých rajčat zavařování rajčat rajčatová polévka z čerstvých rajčat recepty z rajcat rajská polévka z rajčat recept rajská omáčka s rajčat rajčata zavařování omáčka z čerstvých rajčat polévka z čerstvých rajčat jak se vaří rajská omáčka z rajčat jak se vaří rajská polévka z rajčat recept rajska polevka z rajcat recept na rajskou omacku z rajcat rajská omáčka recept z rajčat recept na rajskou omáčku z čerstvých rajčat omáčka z rajčat rajčata recepty
Suroviny: rajče, cibule, máslo, vývar masový, mouka hladká, smetana sladká, šťáva citronová, cukr, pepř, koření nové koření, koření hřebíček, bobkový list, tymián, skořice celá, sůl
Rajská z čerstvých rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kv1
16 názorů