Rebarborový pohár
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 671 kJ / 877 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,44 g |
Tuky | 31,56 g |
Vláknina | 10,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 126,50 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 5. 2013 08:29
Jé, to je ale krásný pohárek, plná zdraví z Posázaví (nebo to je vlastně jedno odkud, vypadá prostě dobře) +8. bod
19. 8. 2012 18:37
Hmm, tak už je v bříšku, zase jsem o něco chytřejší. Tak tu druhou už sklízet nebudu. V mrazáku se ještě najde.
19. 8. 2012 17:29
19. 8. 2012 17:26
Market, je to tak. Andrea má pravdu. Ale my jsme ji taky ještě koncem července ořezali a udělala jsem z ní marmeládu. Letos se jí fakt daří.
19. 8. 2012 16:39
My také končili začátkem července, spíš koncem června. Já ji teda moc nesmím, kvůli dně, ale miluju ji. Receptík bude dobrý
19. 8. 2012 16:33
1974andrea:u nás se konzumovala taky tak,pozděj už né,právě proto jak jsi to sem Andrej dala.
Ale pohár je určitě dobrý
Ale pohár je určitě dobrý
19. 8. 2012 16:14
Tak jsem našla tohle a vím, že mi to už říkalo spousta lidí, že se má trhat do konce června, tak se tím řídím.
Reveň rebarbora (Rheum rhabarbarum), patřící do čeledi rdesnovitých (Polygonaceae), byla používána již v tradiční čínské medicíně před bezmála pětitisíci lety. Její kořen obsahuje například projímavé antrachinony nebo protizánětlivé třísloviny. Listy jsou jedovaté (ale zjistili jsme, že hlemýžďům je to úplně fuk). A tak se dostáváme k tomu, co je mezi kořenem a listem - k řapíkům. Jejich barva je od zelené po červenou. Buňky rebarborových řapíků obsahují více než 90 % vody, a tak má tato zelenina velmi nízkou energetickou hodnotu. Z minerálních látek v nich nalezneme zejména draslík, vápník a železo.
Typickou kyselou chuť dávají rebarboře ovocné kyseliny - jablečná, citronová a šťavelová. Jejich obsah se v průběhu roku mění - na jaře je ve prospěch kyseliny jablečné a v červenci stoupá obsah kyseliny šťavelové. Kvůli obsahu kyseliny šťavelové se rebarbora nedoporučuje lidem, kteří mají problémy s tvorbou ledvinových kamenů, revmatismem a dnou.
Reveň rebarbora (Rheum rhabarbarum), patřící do čeledi rdesnovitých (Polygonaceae), byla používána již v tradiční čínské medicíně před bezmála pětitisíci lety. Její kořen obsahuje například projímavé antrachinony nebo protizánětlivé třísloviny. Listy jsou jedovaté (ale zjistili jsme, že hlemýžďům je to úplně fuk). A tak se dostáváme k tomu, co je mezi kořenem a listem - k řapíkům. Jejich barva je od zelené po červenou. Buňky rebarborových řapíků obsahují více než 90 % vody, a tak má tato zelenina velmi nízkou energetickou hodnotu. Z minerálních látek v nich nalezneme zejména draslík, vápník a železo.
Typickou kyselou chuť dávají rebarboře ovocné kyseliny - jablečná, citronová a šťavelová. Jejich obsah se v průběhu roku mění - na jaře je ve prospěch kyseliny jablečné a v červenci stoupá obsah kyseliny šťavelové. Kvůli obsahu kyseliny šťavelové se rebarbora nedoporučuje lidem, kteří mají problémy s tvorbou ledvinových kamenů, revmatismem a dnou.
19. 8. 2012 15:10
Tak o tom nic nevím, www.chovatelka.cz/clanek/pestujeme-rebarboru.
Já ji vždy začátkem prázdnin ořežu, pokud je co a dám na mrazák. A koncem prázdnin dorůstá další.
rebeka: díky
Já ji vždy začátkem prázdnin ořežu, pokud je co a dám na mrazák. A koncem prázdnin dorůstá další.
rebeka: díky
19. 8. 2012 15:01
Myslím, že rebarbora by se v tomhle období už neměla konzumovat, je v ní plno kyseliny šťavelové. Má se trhat do sv. Jana v červnu. Ale nápad dobrý
19. 8. 2012 14:56
hmm, tak vidím, že se OPRAVDU "nedaří".. kecko
krásný pohárik
krásný pohárik
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 32 minutami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 9 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 10 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 11 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 11 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 13 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: kdy trhat rebarboru do kdy trhat rebarboru rebarbora šlehačka rebarbora recepty rebarbora kdy trhat rebabora na pohár vločky zhořknou lebarbora džem recept kdy trhat sklízet rebarboru lebarbora kdy trhat rebarora pohár revenovy pohar recepty z rebarbory do kdy se může trhat rebarboru rebarbora do kdy trhat rebarborové listy vlocky reven zdravý rebarborový koláč rebarborový pohár s tvarohem rebarbora a zakysana smetana
Suroviny: rebarbora, smetana 33%, smetana zakysaná, cukr třtinový, cukr moučkový, vločky ovesné, lupínky mandlové, mandle mleté
Rebarborový pohár
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MNRR
10 názorů