Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Pro získání domácí uzené ryby je nutná kulinářská dovednost, udírna a vhodné dřevo. A samozřejmě dobrý rybář v rodině. Pokud toto všechno máte, riskujete závislost na domácích uzených výrobcích, které svou chutí lehce překonají ty koupené.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 799 kJ / 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
Tuky | 1,12 g |
Vláknina | 39,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60,06 g |
Sůl | 150,00 g |
Sacharidy | 84,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj – časopis Rybářství č.2 a 3 ročník 1984.
Tip - kůži v masitých částech proříznětě, sůl s česnekem lépe proniknou do masa
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2012 09:54
Krásný recept a rybky ještě krásnější,že se jen sliny sbíhají.Letos jsem si na farmářských trzích koupila kousek uzeného kapříka a to byl průvan v peněžence.
21. 8. 2012 18:29
tak to je teda nádhera, perfektní recept,
21. 8. 2012 17:17
bod odo mna , mal som pockat na tento recept nedaval som pozor a vela tuniaka islo na fasirku
21. 8. 2012 16:54
tak toto si, bohužel, nikdy neudělám, páč nemám ten udící barák atd, ale za ten krásný postup a hezké foto další bodík pro Jirku
21. 8. 2012 16:42
Jiri V.: Jiříku, to je paráda, že bych do toho šla, ale přísun ryb zatím není. Máš to i krásně napsaný, tak ti dávám 6.bod
21. 8. 2012 14:38
Jano, a co ten kapr v zázvorovo-česnekové marinádě?
Kde jsi ho vzala? Asi se na tebe bude muset kouknout rybářská stráž Tolik krásných receptů na ryby, co dáváš na Topky
Kde jsi ho vzala? Asi se na tebe bude muset kouknout rybářská stráž Tolik krásných receptů na ryby, co dáváš na Topky
21. 8. 2012 14:32
Jéééééé, to je nádhera!!!! Jak to visí na té zahradě!! A já nemám nic!! No, už to bude viset na FB!! Jirko, to nemá chybu!!
21. 8. 2012 08:46
Kadlíku, ve velké plechovce s pilinami jsem taky zkoušel udit. Taky mi to pěkně čmoudilo.Ale co by se pro nějakou dobrotu nevytrpělo. Spotřebu uzených rybek mám ,,větší", tak žádnej div, že jsem začal na zahradě dělat udírnu. Tam se vleze ryb více. Časem přidám pár receptů, co z uzených ryb doma děláme.
21. 8. 2012 08:35
Paráda... Já měl loni tak neskutečnou chuť na uzenou rybu, že jsem nožem nažpižlal hromadu třísek, dal do starého zavařovacího hrnce, na to dal starý pařák na knedlíky, položil karásky, postavil ve sklepě na elektrický vařič... Čmoudu a smradu požehnaně, ale dílo se podařilo!!!Udírničku, a hlavně přísun rybyček závidím!
21. 8. 2012 07:30
BilkovaI - násadový kapřík i 10kg kapr mají stejný počet kostí.
Jen ten 10kg kapr má kostičky ,,lépe" obalené masem.
Tak raději použít větší ryby.
Jen ten 10kg kapr má kostičky ,,lépe" obalené masem.
Tak raději použít větší ryby.
20. 8. 2012 23:09
Děkuji ti za krásně popsaný postup jak vyudit rybu.Tak nějak podobně jsme udili velké kapry.A to uchování ryb je bezvadné. Ale to chce jenom ryby, které mají málo kostí, že?
20. 8. 2012 21:24
Andreo, uďák ještě není dodělaný, tak jak bych chtěl. Ale pokušení vyudit si rybu bylo moc velké. Udělat si něco dobrého na zoubek....tomu se nedá odolat
20. 8. 2012 21:09
Jiříku, dala bych si uzenou rybku. Velmi dobře popsaný a nafocený recept. Bohužel nemáme udírnu, tak udíme v krabici a taky je to lahůdka http://www.toprecepty.cz/recept/21081-losos-vyuzen...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 14 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 20 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 3 hodinami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 7 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 8 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 8 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 9 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 9 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 11 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 11 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Jak vyfiletovat rybu jednoduchým způsobem? Stačí se podívat na náš videonávod
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Další recepty
Tématické fráze: uzení ryb uzeny kapr postup uzeni uzeni kapra jak vyudit kapra jak udit kapra jak naložit ryby na uzení uzené ryby naložení kapra na uzení domácí uzení ryb recepty uzení ryb jak udit ryby konzervace uzených ryb jak naložit kapra a vyudit uzené ryby v oleji uzený kapr v oleji jak uchovat uzené ryby recept na uzení ryb jak naložit kapra na uzení naložení ryb na uzení uzene ryby recept
Suroviny: sůl, česnek, olej, bobkový list, pepř, koření nové koření
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8An
43 názorů