Rizoto z václavek
Suroviny
Porce: 1-2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 359 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,64 g |
Tuky | 1,56 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 112,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Magdalenka se mne ptala, co zamýšlím s václavkami, které viděla na obrázku u mého receptu smažených bedel. Tak tady je odpověď, Magdi:-).. Já můžu buď maso se zeleninou, nebo přílohu-mimo brambor a knedlíků, ale bez masa. Bylo to skvělé. Pokud nasbíráte václavky, vyzkoušejte:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 10. 2021 11:48
vynikajicí, chutné, milovníkům hub doporučuji
17. 11. 2012 19:41
magdalenka: klidně jsi mohla přidat, jak píše spagi, nejsme na výstavě a já poslední dobou taky zápasím s fotkama
17. 11. 2012 17:35
magdalenka:Magdi, tu nejsme na soutěži o fotkách. Ale dobře, pochutnali jste si? O tom to jééé
17. 11. 2012 17:33
Včera som robila, chcela som pridať foto, ale nepridám, ryžu som mierne rozvarila, takže neestetické...a v chladničke sa nachádzalo od leta to pikantné zelí s cesnakom a feferonkou, stálo to bolo jedlé. Stratilo mierne farbu aj říz, ale k rizotu v pohode...
9. 10. 2012 19:39
8. 10. 2012 12:55
magdalenka:Dělávám jako Ty,Magduško,jen si to ještě víc usnadním,že tu rýži uvařím v papiňákuVšak mě už trošku znáš
Jani,vypadá to moc hezky+6
Jani,vypadá to moc hezky+6
8. 10. 2012 11:03
Radulinka6: no, tlakáč proto, abych to měla opravdu pořádně uvařené, jak píše Andrea, václavky musí projít pořádnou tepelnou úpravou. Pak se ještě tepelně upraví v troubě a je to fakt delikatesa.
Jana Mašindová: Máš asi pravdu, ale tady u nás jsou houby pořád ještě málo, jsme rádi, když nějaké najdeme a šetříme si je třeba na Vánoce, my děláme houbovou polévku. Václavek je poměrně dost, krásně voní, tak proč je nezkusit do rizota?Ony tam nakonec nejsou nějak vidět, ale tomu jídlu daly super chuť a bylo jich tam na tu jednu porci docela hodně
Jana Mašindová: Máš asi pravdu, ale tady u nás jsou houby pořád ještě málo, jsme rádi, když nějaké najdeme a šetříme si je třeba na Vánoce, my děláme houbovou polévku. Václavek je poměrně dost, krásně voní, tak proč je nezkusit do rizota?Ony tam nakonec nejsou nějak vidět, ale tomu jídlu daly super chuť a bylo jich tam na tu jednu porci docela hodně
8. 10. 2012 08:48
moc pěkně to vypadá, jak je to naservírováno
8. 10. 2012 08:34
Pekné... u mňa ešte nerastú, ale príde čas o pár dní...
Ja mám jednoduchý soôsob na rizoto. Udusím huby (hocijaké) na cibuli, neskôr pridám zeleninu, solím, korením atď., vodu nechám odpariť. Ryžu zvlášť uvarím vo vode v inom hrnci. Scedím a vsypem do zmesi húb a zeleniny. Ale ja si vždy všetko zjednoduším...
Ja mám jednoduchý soôsob na rizoto. Udusím huby (hocijaké) na cibuli, neskôr pridám zeleninu, solím, korením atď., vodu nechám odpariť. Ryžu zvlášť uvarím vo vode v inom hrnci. Scedím a vsypem do zmesi húb a zeleniny. Ale ja si vždy všetko zjednoduším...
8. 10. 2012 08:21
Radulinka6:Václavky by měly minimálně 20 minut procházet varem, jinak jsou mírně jedovaté
7. 10. 2012 23:17
Jani, prima nápad! Akorát já bych si musela vyďoubat ty červený fazolky. Ale což, je spousta druhů mražených zelenin. Takže - bodík.
7. 10. 2012 22:48
Jani vypadá to lákavě,akorát jsem nepochopila ten papiňák.Já dělávám z václavek držkovku,ale zase ji tak dlouho nevařím.Jinak super nápad,taky dělávám rizoro z houbama.
7. 10. 2012 21:49
Z václavek dělám jen falešnou drštkovou ale tohle musí být delikatesa. Jestli ještě letos najdu budu muset vyzkoušet. Máš to nádherně nazdobené. Nevařilas v Alkronu
7. 10. 2012 21:34
rizoto je hezke. Proc nema bod????
7. 10. 2012 15:28
Toto rizoto mne zrovna neoslovilo. Když už houbičky do rizota, ta hřibovité.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 6 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 20 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 minutou
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 1 hodinou
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 2 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 2 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrně suroviny i jedno překvapení
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Další recepty
Tématické fráze: jedlé houby václavka recepty mražené václavky jak vypadá houba václavka vaclavky mražené smažené václavky václavky recepty rizoto s vaclavkami václavkové rizoto vaclavky rizoto jak vypadá václavka václavka tepelná úprava václavek recepty z vaclavek vaclavky recept václavky s rýží úprava václavek smažené rizoto jedlé houby václavka smaženice recept vaclavky recepty s václavek
Suroviny: houby václavky, rýže, zelenina, cibule, sůl, pepř, kmín mletý, vývar, sýr tvrdý, olej
Rizoto z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2JW
15 názorů