Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer můžete mlsat. Použít můžete párky, špekáčky nebo jinou uzeninu.
Suroviny pro 1
1
sklenice 0,5 litru
Nutriční hodnoty
Energie | 1 830 kJ / 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,38 g |
Tuky | 31,87 g |
Vláknina | 5,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 32,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Příloha: dobrý chlebík a pivko
V lednici údajně vydrží měsíc, nemám vyzkoušeno, vždy jsme snědli dřív :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2016 18:39
Tak toto nemá s utopencami nič spoločné, utopenci - špekáčky, cibuľa, paprika pálivá, mleté korenie, ocot, voda a to je všetko....
13. 12. 2015 11:34
Jana:přesně tak,všechna uzenina z Lídlu má nejvíce masa
21. 11. 2015 00:00
Jana:
No a mimo markety,z českých výrobců uzenin,vyhrály špekáčky od firmy z Vysočiny z obce Fryšava (nedaleko Žďáru nad Sázavou).Stojí sice skoro dvakrát více než některé ty „lepší“ z marketů,ale zase si „pošmáknete“...
No a mimo markety,z českých výrobců uzenin,vyhrály špekáčky od firmy z Vysočiny z obce Fryšava (nedaleko Žďáru nad Sázavou).Stojí sice skoro dvakrát více než některé ty „lepší“ z marketů,ale zase si „pošmáknete“...
19. 11. 2015 18:09
Když tu je řeč o špekáčcích z hypermarketů,tak nejlepší jsou z Globusu,alespoň u nás v Opavě.Jinak od soukromníka,podotýkám,že poctivého jsou nejlepší.Já mám recept na utopence ještě z Rudého práva a ten když udělám tak se po něm jenom zapráší.Potřebujeme:1 velkou sklenici,1kg.,špekáčků,cibuli,kyselé okurky.hořčici a čili koření a ocet.Špekáčky rozřízneme po bocích(tři řezy),do jednoho dáme cibuli na půl kolečka,do druhého okurek(trošku silnější plátek)a do třetího hořčici a zasypu čili.Na dno sklenice dáme cibuli a okurky,poklademe špekáčky.Můžeme vrstvit.Zalijeme octem,asi do dvou třetin sklenice a dolijeme vodou.Převážeme celofánem a dáme do hrnce asi na dvacet min.vařit při 80 stupních.Necháme vychladit a po třech dnech by se měly jíst.U nás se to nevydrží a baští už druhý den.Uležené jsou ještě lepší.
22. 9. 2015 18:08
Roman:Je vidět že jste tu podle vás "patlaninu" neměl,jinak by jste psal jinak.
21. 5. 2015 20:33
Roman:
Nedá mě to nezareagovat, špekáčky z Lidlu vyhrály D-test, ze všech nákupních řetězců mají nejvyšší podíl masa.
Nedá mě to nezareagovat, špekáčky z Lidlu vyhrály D-test, ze všech nákupních řetězců mají nejvyšší podíl masa.
20. 5. 2015 13:17
velmi podobný recept mám na marinované buřty.musí ale být kvalitní a za studena se přidává majonéza
18. 5. 2015 21:43
no já si také neumím představit utopence s kečupem,horčicí a nevím s čím ještě brrr
18. 5. 2015 10:47
Roman Štefl > napište mi složení těch vašich špekáčků a pak můžeme o něčem mluvit. docela pochybuji, že mají 80% masa.
18. 5. 2015 08:08
Blanko Z? Především mě uzdivuje že to co nakupujete v lidlu nazýváte špekáčky
Špekáčky kupuju tady u nás u řezníka. Má vlastní výrobu... Pokud byste je jednou ochutnala, pochopila byste proč bych si nekoupil tzv. špekáčky z kteréhokoliv jiného supermarketu. Když budete trochu koukat kolem sebe určitě nějakého řezníka u vás taky najdete...
PS: celá moje reakce znamená, že bych bych tenhle recept z důvodů obavy o své zdraví raději nikdy nejedl a nikomu to nedoporučuju - taková směs vám nezničí jenom chuťové buňky (které, pokud vám to chutná už stejně zničené máate), ale i všechny vnitřnosti
Špekáčky kupuju tady u nás u řezníka. Má vlastní výrobu... Pokud byste je jednou ochutnala, pochopila byste proč bych si nekoupil tzv. špekáčky z kteréhokoliv jiného supermarketu. Když budete trochu koukat kolem sebe určitě nějakého řezníka u vás taky najdete...
PS: celá moje reakce znamená, že bych bych tenhle recept z důvodů obavy o své zdraví raději nikdy nejedl a nikomu to nedoporučuju - taková směs vám nezničí jenom chuťové buňky (které, pokud vám to chutná už stejně zničené máate), ale i všechny vnitřnosti
15. 5. 2015 15:15
Dana Rysová > asi záleží na tom,jestli chcete mít omáčku pálivou nebo ne :o))
15. 5. 2015 09:45
U nás mají vždycky úspěch
12. 5. 2015 23:19
Jen prosím dotázek, jakou chilli omáčku, sladkou nebo pálivou, je víc druhgů?? Chtěla bych vyzkoušet. Díkywww.toprecepty.cz/recept/30812-utopenci---rano-nal...
12. 5. 2015 19:32
RM.M > myslím,že jsi to hezky uzavřel(a)
12. 5. 2015 13:57
K tem utopencum neutopencum.Pokud to nekdo udelal a nechatna mu,prosim poslete ja to zbastim.A je mi to jedno jak se to jmenuje
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 7 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 16 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 53 minutami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 58 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 2 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 14 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: naložení utopenců recepty utopenci z párků utopenci s kecupem a horcici utopenci z párků recept na naložení utopence naložení utopenci jak naložit špekáčky utopenci hned k jídlu jak vyrobit utopence jak naložit buřty utopenci v majonéze recept na utopence utopenci recept utopenci z kabanosu salat z utopencu utopenci v marináde utopenci s párků utopenci utopenci s kecupem utopenci v kecupu
Suroviny: špekáček, cibule, ocet, olej, hořčice plnotučná, omáčka worcesterová, kečup sladký, omáčka chilli, voda
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX3z
64 názorů