Vepřová bratislavská plec
Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s jemnou smetanovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky nebo těstoviny.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 289 kJ / 1 025 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,31 g |
Tuky | 36,16 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 373 mg |
Sodík | 421 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 55,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to běžný pokrm, který známe z našich jídelen a restaurací. Recept najdete i v Recepturách teplých pokrmů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2024 19:54
9. 3. 2024 22:21
29. 2. 2024 10:02
27. 2. 2024 12:19
19. 2. 2024 17:10
19. 2. 2024 15:35
10. 11. 2023 02:56
11. 9. 2023 19:20
5. 9. 2023 16:11
3. 5. 2023 07:03
27. 3. 2023 17:41
27. 3. 2023 13:35
26. 3. 2023 14:16
20. 9. 2022 08:32
16. 9. 2022 13:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 14 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 19 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 5 hodinami
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 5 hodinami
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 5 hodinami
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 6 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 6 hodinami
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 7 hodinami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 9 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 9 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho se vaří vepřové maso? Ať už kýta, panenka, nebo krkovice, každá část potřebuje jinou tepelnou úpravu
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Panenka, plec, krkovice či lalok: Jak se dělí vepřové maso?
Další recepty
Tématické fráze: plecko recept plecko plecko recepty bratislavská omáčka recepty z vepřového plecka recepty z plecka recepty plecko co uvařit z vepřové plece co uvařit z vepřového plecka bratislavska omacka recept co uvařit z plecka veprova plec co uvařit recepty z vepřového masa plecko recept na plecko recept plecko omáčky z vepřového plecka bratislavský guláš z vepřového masa bratislavská pečeně vepřové maso recepty plecko veprova plec na smetaně
Suroviny: plec vepřová, sůl, olej, cibule, protlak rajčatový, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, šťáva citronová, mrkev, celer, okurky sterilované, hrášek
Vepřová bratislavská plec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRPv
96 názorů