Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová bratislavská plec

Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s jemnou smetanovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky nebo těstoviny.

Hodnocení receptu je 5,0 (135×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

23. 11. 2008 21:16

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 289 kJ / 1 025 kcal
Bílkoviny116,31 g
Tuky36,16 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 373 mg
Sodík 421 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy55,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to běžný pokrm, který známe z našich jídelen a restaurací. Recept najdete i v Recepturách teplých pokrmů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vlada@50

18. 3. 2019 12:13

Vepřové maso opeču vždy jen na sádle,babičky to takhle vždy dělávaly a jak to chutnalo!Cibulku opeču s masem,až zrůžoví,malinko podlívám vývarem.Mám jistotu,že se mi cibulka nikdy nepřipálí.Ta dá chuť jídlu nejvíc,místo citronu a mléka je lepší zakysaná smetana(podle babiček).Bratislavské vepřové plecko děláme hodně dlouho.:-):-)

abakluk

18. 3. 2019 08:34

Mě u těch receptů vadí, když podlit,tak studenou,nebo teplou vodou, když dát péct,tak přikryté,či ne.

clupmi clupmi

21. 11. 2018 08:40

HaliBeli77: Schválně jsem se přišel podívat, jak se to dělá, protože nám to občas přivezou z jídelny a chutná nám to. :yes::-K

Merylas Merylas

12. 8. 2018 08:01

vladopd1: , AnettCulen: Děkuji, jsem ráda, že chutnalo.:-K

Nadja: Mně tam právě ta cibulka vadí, hladká a jemná omáčka lépe chutná a taky lépe vypadá. Není to ovšem podmínkou, kdo nechce omáčku procedit, ať si v omáčce kousky cibule nechá. ;-)

Nadja Nadja

11. 8. 2018 19:52

"Dobře provařenou omáčku procedíme ......." - proč se má cedit, když v ní není žádné koření, jen cibulka, která tam nijak nevadí.

AnettCulen AnettCulen

11. 8. 2018 13:28

Naprosto výborná omáčka na které si pochutnal i můj přítel, který žádnou vařenou zeleninu nemusí. Díky moc za inspiraci a určitě se k němu opět vrátím <3

vladopd1

22. 6. 2018 13:46

Konecne sa mi to vdaka Vasmu videu podarilo, je to vyborne...

Merylas Merylas

18. 2. 2017 11:10

HaliBeli77: Děkuji, jsem ráda, že chutnalo.:-K

HaliBeli77

23. 1. 2017 14:45

mooooc dobré,chuťově srovnatelné z jídlem z restaurace!!! super :-8

Marie Svarcova Marie Svarcova

6. 11. 2016 19:47

:yes: také dělám je to výborné <3

Bábi

31. 7. 2016 14:04

:yes:výborné

martiline martiline

26. 7. 2016 16:24

Dnes k obědu. Naprosto delikatesní. Moc jsme si pochutnali. Děkujeme za recept. :-) :yes:

mekkejla

17. 6. 2016 08:46

Bylo to výborné! Mám doma omáčkové chlapy, takže jsem vždycky ráda, když narazím na nějakou novou majdu, kterou ještě neznáme ;-) Tuhle jsem rozhodně nedělala naposled, díky moc :-8

Vean.

26. 10. 2015 12:35

Dáagi:Nevím co je k nepochopení, že se zahustí omáčka jíškou z vody? Vůbec to nemění chuť, pokud se po zahuštění povaří dvacet minut!Vean.

Merylas Merylas

12. 8. 2014 19:13

zdena 3: Díky za pochvalu:-K

pazderka83: Jsem ráda,že recept nezklamal úplně:-K

1 2 3 4 5 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: plecko recept plecko plecko recepty bratislavská omáčka recepty z vepřového plecka recepty z plecka recepty plecko co uvařit z vepřové plece co uvařit z vepřového plecka bratislavska omacka recept co uvařit z plecka veprova plec co uvařit recepty z vepřového masa plecko recept na plecko recept plecko omáčky z vepřového plecka bratislavský guláš z vepřového masa bratislavská pečeně vepřové maso recepty plecko veprova plec na smetaně

Suroviny: plec vepřová, sůl, olej, cibule, protlak rajčatový, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, šťáva citronová, mrkev, celer, okurky sterilované, hrášek

TopRecepty.cz

Vepřová bratislavská plec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRPv

Naposledy jste si prohlédli