Džem z červeného rybízu
Pracnější příprava, ale o to luxusnější je výsledek - domácí rybízová zavařenina ovoněná kořením a rumem. Bude chutnat v kombinaci masových jídel, jako ozdoba paštik, stejně tak na palačince nebo vdolku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 836 kJ / 3 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,30 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 56,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 788,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z jednoho kg rybízu mám asi 6 skleniček od malých jogurtů.
Je to výborný doplněk na svíčkovou místo brusinek, do sladkých jídel, místo džemu - využití je široké.
Levná a chutná náhražka drahých produktů - domácí výroba, víte co v tom máte....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 7. 2023 10:42
29. 7. 2020 09:45
11. 7. 2014 13:05
Proboha, když vařím něco podobného, vždy to je řídké a pak po vychlazen houstne.
Jak se může člověk (který to patrně nikdy nedělal a tudíž ani neví) ještě osočovat.
No, každý jsme jiný.
11. 7. 2014 13:03
Ale zas jsou tu zkušené kuchařky a výborné recepty, je hledat.
A díky za pochopení, tak přesně jsem to myslela.
Nejvíc řvou závistivci, co navíc nic neumí..., ne že jsem extra kuchařinka.
A dík za příspěvek, aspoň se orientuju a omluva Spagetce patřila plným právem.
11. 7. 2014 12:55
Víš, já už sem nechodím, tak se ani nepřihlašuji, jenže mi do meilu přišlo tolik odkazů po dlouhé době a najednou, tak mi zvědavost nedala (inu jsem ženská) a bylo mi jasné, že tam může být něco, na co bych měla reagovat. Ještě jedna omluva.
A děkuji za to, že jsi schopna akceptovat i jídla našich předků, to se tu myslím moc nehodí, tady spíš načančané talíře... (nebrat prosím nikdo osobně). Děkuji za pochopení.
9. 7. 2014 17:51
9. 7. 2014 17:36
9. 7. 2014 17:08
Byl to babský sněm a div nás nevyhodili z hospody pro vlastní konzumaci.
Ochutnávka - jen jedna to znala. Nakonec si vzali i recept
Není do džem, ale náhrada brusinek - např. svíčková atd., ostatně jsem časem přišla na mnohé uplatnění kuchyni sama.
Holka, recepty se přece opakují (někdo chtěně - někdo ne)
Dávám to sem, protože mnozí to neznali (tehdy) a ani já ne dělám ho právě teď....
Jinak jsem našla plno kuchařek po babičce i z válek, ale nezveřejňuji pro posměch.
Levné, dobré, ale bojím se invektiv.
8. 7. 2014 19:07
8. 7. 2014 19:02
8. 7. 2014 14:52
9. 2. 2013 11:48
9. 2. 2013 03:09
9. 2. 2013 00:01
8. 2. 2013 22:39
Recepty na cokoliv snad lze dávat kdykoliv. Něco má dost krátkou sezonu, to bychom dopadli. Využiju jich, když potřebuji a je to.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 5 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 6 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 7 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 8 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 8 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 8 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 10 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 10 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Jak uvařit rybízovou marmeládu. Jednoduchý postup zvládnou i začátečníci. Vyzkoušejte nejlepší recepty
Jak na to, aby se džem nekazil. Stačí se řídit jednoduchými pravidly a použít kvalitní ovoce
Další recepty
Tématické fráze: marmeláda z červeného rybízu červeny rybiz marmelada cerveny rybiz recepty marmeláda z červeného rybízu za studena rybizovy dzem rybízový jam jak zpracovat červený rybíz červený rybíz jam z červeného rybízu džem z černého rybízu jam z rybízu recepty z červeného rybizu vyroba dzemu marmelada z červeneho rybizu recept rybízový dźem za studena marmelada červeny rybiz marmeláda z červený rybíz recepty marmeláda z rybízu červeného mletí rybízu recept na marmeladu z cerveneho rybizu
Suroviny: rybíz červený, cukr krupice, skořice mletá, kyselina citronová, koření hřebíček, rum
Džem z červeného rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBmp
20 názorů