Česneková pasta bez soli
Česnek je takovým všelékem, má intenzivní aroma s výraznou chutí a mnohdy je nedílnou součástí vaření. Do zásoby si pak můžete snadno připravit česnekovou pastu s olivovým olejem. Navíc je bez soli a vydrží v lednici opravdu dlouho.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 028 kJ / 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,60 g |
Tuky | 0,64 g |
Vláknina | 22,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Česnek by neměl měnit barvu a oxidovat jako kupovaná pasta. Kuchaři ji používají tam, kde se předpokládá dlouhé vaření - třeba do guláše, omáček nebo do smetany, která se bude delší dobu provářet. Naopak tam, kde se předpokládá rychlá úprava, třeba u italských jídel, grilovaných zelenin či základů na špagety je vhodnější použít čerstvý česnek.
Recept mi před chvílí přišel mailem od kamarádky - rada je z Pražského kulinářského institutu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2021 18:56
limosek: děkuji za Tvé zkušenosti
12. 9. 2021 09:43
boris: Nedávat tolik oleje. Já dělám ze 3 - 4 kg česneku a dávám po pomletí asi 1,5 dl oleje. A do mražáku. Tak se dá používat i na topinky.
19. 5. 2017 15:58
boris: možná bude chyba v tom panenském oleji. Zkuste obyčejný, nebo slunečnicový. Panenský obsahuje spoustu látek (jinak velmi prospěšných), které s pastou postupně reaguji a chuť ovlivní.
Prostě jste to převylepšil
Prostě jste to převylepšil
21. 1. 2015 16:07
zkuste naložit česnek do hrubé soli,drží barvu a chuť
24. 11. 2013 13:02
tak jsem to vyzkoušel a nějak se mi to nezdá. po třech týdnech v lednici sice pasta nezměnila barvu, ale chuť jo. chutná to všelijak, jen ne jako česneková pasta. tedy vůbec ne po česneku. a to jsem použil špičkové ingredience-česnek vlastní domácí, silný český. a olej extra virgin. takže budu hledat dál, tento recept mě zklamal
13. 9. 2013 23:27
jerica:
13. 9. 2013 23:26
určite vyskúšam, rýchle a praktické
13. 9. 2013 18:02
Takže hotovo!!! Mám 1 a půl skleničky. Dala jsem ten olivový olej, myslím, že to nebude vadit. Děkuji za dobrý nápad, určitě využiju. Přidávám foto
13. 9. 2013 15:51
Nadi, dobrý nápad!! No, taky se mi zdá, že slunečnicový by nevadil.
13. 9. 2013 15:43
tejaja: Terezko, děkuji za krásné fotky.
13. 8. 2013 08:06
velmi zdravé uskladnění česneku šikulka
7. 8. 2013 13:45
Urobila som len z 3 hlávok cesnaku, vošlo mi to akurát do 1 fľaštičky. Uvidím, ak to nebude meniť farbu, tak urobím viac, ale zatiaľ sa mi to pozdáva. Hlavne to, že to neobsahuje soľ.
21. 3. 2013 01:27
AniCiz: myslím, že na druhu oleje nezáleží.
20. 3. 2013 18:25
dobrý nápad,ale jako píše spagetka,taky mám radši slunečnicový olej
19. 3. 2013 15:09
delam taky, ale jenom rozmackam cesnek bez soli do olivoveho oleje do sklenicky na uzavirani a ulozim v lednicce, pouzivam ho treba na hotovou cerstve upecenou pizzu, bagety, tousty a nebo jen na chleba. trochu tim vsechno cerstve upecene potru. vyborne to voni a take chutna. cesnek je ulozeny v lednicce az do spotrebovani.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 44 minutami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Churros s čokoládou (Čuros)
pookie18 uvařila před 11 minutami
Pravé italské tiramisu
pookie18 uvařila před 11 minutami
Hrnková bábovka
borovec uvařila před 52 minutami
Hovězí vývar s morkovou kostí
JulinkovaN uvařila před 1 hodinou
Gulášovka s kysaným zelím
Martin87 uvařila před 1 hodinou
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
esindler@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Soukenický řízek
fesuch uvařila před 2 hodinami
Krůtí prsa na bazalce a paprice
poirotka uvařila před 2 hodinami
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
janatka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Kuřecí játrový guláš se žampiony: Krásně šťavnatá a měkoučká obměna české klasiky překvapí lehce pikantní chutí
Další recepty
Tématické fráze: nakládání česneku do soli česneková pasta domácí česneková pasta uskladnění česneku jak uchovat loupaný česnek česneková pasta recept jak uskladnit česnek česneková pasta s olivovým olejem jak naložit česnek jak udělat česnekovou pastu česneková sůl jak uskladnit oloupaný česnek uskladnění česneku v oleji česneková pasta s olejem česnek uskladnení rychlé loupání česneku jak rychle oloupat česnek česneková pasta v oleji uskladnění loupaného česneku nakladani česneku v soli
Suroviny: česnek, olej olivový
Česneková pasta bez soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VL9
17 názorů