DIA vánočka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 820 kJ / 3 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,98 g |
Tuky | 119,85 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 476 mg |
Sodík | 387 mg |
Sůl | 1,89 g |
Sacharidy | 397,91 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 4. 2015 19:07
Karolina: Děkuju, mám radost, že je u vás tato vánočka oblíbená
11. 4. 2015 08:16
Můj otec je cukrovkar s dietou č. 9 a tuhle vánočku si jen a jen chvalí. I já doporučuji :) na 180 jsem to pekla 10 minut a pak na 150 jsem to pekla na 30 minut. Péči to stejně jako světlý korpus :)
22. 12. 2011 21:13
chocolate:
A vy se naučte více tolerance. Každý má právo vyjádřit svůj názor aniž by byl ostatními hned slovně napadán. Náhodou s panem Mrtkou souhlasím. Vánočku dělala moje matka ( mimochodem zkušená cukrářka, která peče na svatbách) a byla opravdu naprosto bez chuti. I sladké dia pečivo může mít chuť. A to, že se pan Mrtka upsal a napsal jedno písmeno špatně je snad lidské a je naprosto nevhodné to kritizovat tady, na chatu o vaření.
A vy se naučte více tolerance. Každý má právo vyjádřit svůj názor aniž by byl ostatními hned slovně napadán. Náhodou s panem Mrtkou souhlasím. Vánočku dělala moje matka ( mimochodem zkušená cukrářka, která peče na svatbách) a byla opravdu naprosto bez chuti. I sladké dia pečivo může mít chuť. A to, že se pan Mrtka upsal a napsal jedno písmeno špatně je snad lidské a je naprosto nevhodné to kritizovat tady, na chatu o vaření.
21. 12. 2011 20:13
Mrtka F.: Mohla bych napsat, že nám takhle chutná a basta Pokud vím, recept dieteticky odpovídá pravidlům pro diabetiky, je žádoucí zvykat diabetiky na méně sladkou chuť a tuky v podobě másla a hodně žloutků nejsou vyhovující. Nikdo vám přece ten recept nenutí
21. 12. 2011 14:39
Mrtka F.:Nauč se česky a pak kritizuj (žloutek).
Vánočka je parádní.
Vánočka je parádní.
21. 12. 2011 13:22
Podle tohoto receptu vyrobíte jen buchtu ve tvaru vánočky. Je tam málo žloudků, místo oleje by mělo být rozpuštěné máslo,je málo sladká i při 100g sladidla.
22. 3. 2010 09:37
Dík za recept.Když podle toho udělám mazanec,tak to asi půjde,viď Vyzkouším a dávám bodík.
22. 12. 2008 09:19
Fajn, že je tady recept na dia vánočku, já jsem se ji ještě nenaučila plést a ani teda nemám snahu se to naučit Vím,že jsou někde postupy i video A jinak co se týče sladidel na pečení, tak mám moc dobrou zkušenost s tímto, neztrácí sladivost, je 3 x sladší než cukr. A pokud teda na odkaz kliknete, tak prozkoumejte i ostatní sortiment http://www.norvita.cz/cze/index.php?action=detail&...
20. 12. 2008 22:35
Vitastar je v takové skleničce, má červený obal a červené víčko. Prý existuje ještě modrý, ale ten jsem ještě neviděla. Některá sladidla nejsou vhodná na tepelnou úpravu, vitastar se hodí na oboje. I do krémů je chutný, což se o všech říct nedá.
20. 12. 2008 22:32
Tak to bude horší, tady se těžko radí, každá trouba peče trochu jinak. Ale půl hodiny určitě. Já mám na pečení moučníků takovou "fintu": když začne z trouby vonět, už hlídám, aby to nespálila. Tedy, když na to nezapomenu a někam neodejdu...
20. 12. 2008 22:31
Určitě to je i pro nediabetiky. Ten Vitastar jsem ještě neviděla, ale každý diacukr musíme přepočítávat .
20. 12. 2008 22:25
Zizalko, prosím tě, ještě, kdyby to šlo, jak dlouho to asi pečeš?
20. 12. 2008 22:24
Ale i nediabetici si tuhle vánočku můžou upéct, jen dají místo sladidla normální cukr, na tohle množství mouky bych to viděla na 100-150 g.
20. 12. 2008 22:23
Jojo, ono je jich víc druhů, poslední dobou prodávají Vitastar, ten sladí čtyřikrát víc než cukr, musí se s ním hodně opatrně. Sorbit je taková klasika.
20. 12. 2008 22:19
Sorbit je asi umělé sladidlo, že?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 3 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 5 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 22 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 36 minutami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 1 hodinou
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 1 hodinou
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 1 hodinou
Hermelínová pomazánka na topinky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Vepřový guláš
Kike Ciperka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Dip, speciální omáčka sloužící k namáčení kousků jídla, pozvedne každou oslavu
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Další recepty
Tématické fráze: dia vánočka dia vánočka recept vánočka pro diabetiky nejlepsi vanocka dia recept na dia vánočku vánočka dia dia vánočka recepty dietní vánočka vánoční cukroví dia dia vánoční cukroví dia vánoční cukroví recepty dia recepty diabetická vánočka dia mazanec dia pečivo diavánočka recept dia vánočka muffiny ty nejlepší recept špaldová vánočka dia pecivo recepty
Suroviny: mouka polohrubá, tvaroh měkký, žloutek, sůl, kůra citronová, mléko, olej, sladidlo umělé, prášek do pečiva, rozinky, mandle
DIA vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxEp
17 názorů