Jetelová polévka
Jetel je velmi rozšířený, najdeme ho na loukách i v zahradách. Připravit z něj můžeme chutnou svěží polévku, do které přidáme i řeřichu a brambory. Polévku podáváme nazdobenou jedlými květy, dobré je do ní přidat i naklíčenou pšenici.
Suroviny pro 2 litry
2 litry
Nutriční hodnoty
Energie | 1 409 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,69 g |
Tuky | 19,61 g |
Vláknina | 3,16 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 33,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Polévka je z časopisu Glanc.
Polévku můžeme ještě ozvláštnit pšenicí, kterou necháme pár dní naklíčit a přidáme ji k polévce. Na ozdobu můžeme použít nějaké jedlé květy - ať žije jaro!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 5. 2024 21:00
Jetel jsem měla zatím jen jako ozdobu na jídle, tohle je velmi zajímavý nápad
17. 4. 2013 21:17
tak tohle vyzkousim, taky jsem zvedava, tak bodovani az potom jo?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 14 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 1 hodinou
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 4 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 4 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 4 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 4 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 5 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 5 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 7 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak použít jarní bylinky do polévek. Postupů je více, můžete si vybrat
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
Další recepty
Tématické fráze: recepty z jetele jetel recepty jetel recept recepty s jetele polévka s pšenicí jetel receot jedly jetel sirup z jetele recept vyvar z jetele
Suroviny: řeřicha, brambory, máslo, olej, mouka celozrnná, šťáva citronová, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, jedlé květy
Jetelová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qgW
2 názory