Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jetelová polévka

Jetel je velmi rozšířený, najdeme ho na loukách i v zahradách. Připravit z něj můžeme chutnou svěží polévku, do které přidáme i řeřichu a brambory. Polévku podáváme nazdobenou jedlými květy, dobré je do ní přidat i naklíčenou pšenici.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

17. 4. 2013 21:05

Suroviny pro 2 litry

2 litry

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 409 kJ / 337 kcal
Bílkoviny4,69 g
Tuky19,61 g
Vláknina3,16 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy33,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Polévka je z časopisu Glanc.

Polévku můžeme ještě ozvláštnit pšenicí, kterou necháme pár dní naklíčit a přidáme ji k polévce. Na ozdobu můžeme použít nějaké jedlé květy - ať žije jaro!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bayta (moderátorka)

17. 5. 2024 21:00

Jetel jsem měla zatím jen jako ozdobu na jídle, tohle je velmi zajímavý nápad :yes:

zuzun

17. 4. 2013 21:17

tak tohle vyzkousim, taky jsem zvedava, tak bodovani az potom jo?:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z jetele jetel recepty jetel recept recepty s jetele polévka s pšenicí jetel receot jedly jetel sirup z jetele recept vyvar z jetele

Suroviny: řeřicha, brambory, máslo, olej, mouka celozrnná, šťáva citronová, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, jedlé květy

TopRecepty.cz

Jetelová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qgW

Naposledy jste si prohlédli