Náš segedínský guláš
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 620 kJ / 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,40 g |
Tuky | 24,00 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 8,22 g |
Sůl | 20,55 g |
Sacharidy | 41,90 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2016 15:31
rihana:Aj s tými 2 Masoxami?
4. 1. 2016 17:25
Výborný, přesně tak ho dělám i já. Nechápu některé komentáře, postup je přesný.
29. 4. 2013 18:40
jarda Kadic:
Ja som nikde nepoužila výraz "hnusné".
Ja som nikde nepoužila výraz "hnusné".
29. 4. 2013 17:02
Anastázia z Bratislavy: já zahušťuji chlebem,nevím,co se ti na chlebu nezdá . A samozřejmě,svíčkovou zahušťuji moukou se smetanou a za hnusné to nepovažují,hnusné by to bylo,kdyby to byli řídké.
29. 4. 2013 16:00
jarda Kadic:
Nejedná sa tak o to, že iný kraj, iný mrav, skôr o to, že je to zdravšie a podľa tých, čo dnes už varia len takto, omnoho chutnejšie (ja patrím samozrejme k ním). Takže nemala som na mysli variť tak, ako v Maďarsku, ale variť chutnejšie a zdravšie. Mnohí si určite myslia, že keď je hranica s Maďarskom temer v Bratislave, tak som tým ovplyvnená. Ohlásila som sa na recept s gulášom a tak vznikol celý komentár. Tradícia, aby lyžica v tanieri stála, je dúfam už za nami.
S tým chlebom si to jednoducho neviem predstaviť, podľa mňa zmení chuť gulášu o 180º a výsledok musí by úplne iný, než je všetkým známa chuť gulášu.
Nejedná sa tak o to, že iný kraj, iný mrav, skôr o to, že je to zdravšie a podľa tých, čo dnes už varia len takto, omnoho chutnejšie (ja patrím samozrejme k ním). Takže nemala som na mysli variť tak, ako v Maďarsku, ale variť chutnejšie a zdravšie. Mnohí si určite myslia, že keď je hranica s Maďarskom temer v Bratislave, tak som tým ovplyvnená. Ohlásila som sa na recept s gulášom a tak vznikol celý komentár. Tradícia, aby lyžica v tanieri stála, je dúfam už za nami.
S tým chlebom si to jednoducho neviem predstaviť, podľa mňa zmení chuť gulášu o 180º a výsledok musí by úplne iný, než je všetkým známa chuť gulášu.
29. 4. 2013 13:44
Anastázia z Bratislavy: Ano ,když si dáte v Maďarsku guláš,je to vlastně hustá polévkaAle musím říci,že výborná.Nevím,jak to ti Maďaři udělají,že vlastně z těch samých surovin,které jsou k dostání i u nás udělají takovou baštu.Ale ten chleba na zahušťování já nezatracuji, prostě jiný kraj,jiný mrav,a i jídla jsou prostě odlišná,jinak bychom jedli všechno “unifikované“a toho se teda dožít nechci
28. 4. 2013 17:22
Iljusa:
V Maďarsku sa žiadny guláš nezahusťuje a teda Segedínsky tiež nie.
Skúste raz navariť napr. Segedínsky guláš bez zahustenia a až potom zistíte, že je to s prepáčením svinstvo miešať múku do každého jedla.
Tradície v našich kuchyniach (mám na mysli tak českú ako aj slovenskú) sa viažu na obdobie, kedy bol nedostatok potravín, prevažovala manuálna práca a preto sa jedlá zahusťovali, aby sa "naplnil" žalúdok akýmikoľvek kalóriami. Tradície stravovania zostali ale ľudia pracujú manuálne podstatne menej, alebo nie tak namáhavo ako kedysi, keď neexistovali pomocné stroje a preto potrebovali prijať viac kalórií. Dnes, keď prakticky väčšina obyvateľstva sedí celý deň na ri.., je obézna, prakticky sa nepohybuje (česť výnimkám), všetky "tradičné" zahusťované jedlá nemajú zmysel. Okrem toho sú ďaleko chutnejšie bez zahustenia (dokonca sa tu dajú nájsť recepty so zahustením gulášu s chlebom. To je skutočný zločin! Jedno je guláš a druhé je chlieb.)
V Maďarsku sa žiadny guláš nezahusťuje a teda Segedínsky tiež nie.
Skúste raz navariť napr. Segedínsky guláš bez zahustenia a až potom zistíte, že je to s prepáčením svinstvo miešať múku do každého jedla.
Tradície v našich kuchyniach (mám na mysli tak českú ako aj slovenskú) sa viažu na obdobie, kedy bol nedostatok potravín, prevažovala manuálna práca a preto sa jedlá zahusťovali, aby sa "naplnil" žalúdok akýmikoľvek kalóriami. Tradície stravovania zostali ale ľudia pracujú manuálne podstatne menej, alebo nie tak namáhavo ako kedysi, keď neexistovali pomocné stroje a preto potrebovali prijať viac kalórií. Dnes, keď prakticky väčšina obyvateľstva sedí celý deň na ri.., je obézna, prakticky sa nepohybuje (česť výnimkám), všetky "tradičné" zahusťované jedlá nemajú zmysel. Okrem toho sú ďaleko chutnejšie bez zahustenia (dokonca sa tu dajú nájsť recepty so zahustením gulášu s chlebom. To je skutočný zločin! Jedno je guláš a druhé je chlieb.)
26. 4. 2013 08:46
Budu-li začínající kuchař(ka), podle tohoto receptu nic neuvařím. Čím mám zahustiti omáčku???
26. 4. 2013 07:47
To je přesně ono Krásná fotka u nesmyslného receptu. pak člověk, který vařit neumí, se bude divit, že mu to nevyšlo tak, jako na fotografii
26. 4. 2013 07:27
andy333.: Trochu mi neni jasne, proc davate koreni az po zmeknuti masa, ja osobne davam na zacatku. Gulas tim jen ziska na chuti,rozhodne papriku, bych dala uz do zakladu. Tez nevim, co je kapka smetany, neb na uzasnem fotu Anny Kocikove, te smetanky je vice nez kapka. A to zeli bych pridala o neco drive, nez je maso mekke, mela bych obavu, ze se rozpadne, to prevarena kotleta obycejne dela. Predpokladam, ze zahustujete moukou, to znamena dalsi vareni, min.15min. Doufam, ze to nechapete jako "rejpani", tak to opravdu neni mysleno.
26. 4. 2013 03:14
Hodnotím kladně, komentáře netřeba
26. 4. 2013 02:32
Tretí recept, tretí raz masox. To je reklama na masox?
25. 4. 2013 16:56
Vypadá krááásně, držím dietu a jenom tady sedím s vyplazeným jazykem
25. 4. 2013 16:08
mnam taky bych si dala:)jen ne cesnek ted v tehotenstvi mi hrozne vadi
25. 4. 2013 15:48
Hani,posílám bodík a přidáván foto dobroty,která chutná i nám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 22 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 6 minutami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 34 minutami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 2 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 2 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 3 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 4 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 5 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: segedinský guláš jaké maso na segedínský guláš jak vařit segetínský guláš segedínský guláš z kotlety jaké maso na segedín jak varit segedinsky gulas segedinsky gulas recept jaké vepřové maso na guláš jake maso na gulas segedínský guláš z vepřové kotlety segedínský guláš se smetanou segedín z kotlety recepty na segedínský guláš uzasnej segedínský gulas gulas z kotlety segedínský guláš z vepřového segedinký guláš recepty segedin guláš segedin gulas segedínský guláš -recept
Suroviny: zelí kysané, kotleta vepřová, masox, paprika sušená sladká, koření nové koření, bobkový list, kmín celý, sůl, smetana sladká, cibule, česnek, mouka
Náš segedínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkM1
17 názorů