Bezinkový med
Bezinkový med s tóny citrusů uvítáte jak v létě, tak i v zimě. Květy bezu uvaříte s citronem a pomerančem, takže se ke sladké chuti dokonale přidá i ta kyselejší. Další den pak už jen povaříte na požadovanou barvu a hustotu medu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 25 636 kJ / 6 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 521,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Čím budete vařit déle ( asi 4 hodiny ), tím bude hustší a tmavší. Aby jste zjistily jakou bude mít váš med barvu, zkuste na talířek kápnout a necháte trochu vychladnout a uvidíte jak je hustý a jakou bude mít barvu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2019 16:05
Takže, dělala jsem podle receptu, teda až na citron a pomeranč, který jsem použila pouze po kuse .. jinak jako ok, chuťově dobré, jen nedoporučuji vařit déle než dvě hodiny!!! Po hodině a 3/4 jsem odstavila. Protože poté by vám med velmi ztmavl, špatně jej budete dostávat ze skleniček tím, jak bude zkaramelizovaný a tvrdý .. ráda bych se zeptala autorky, jak jej pak ze skleniček dostává, mám takhle špatně navařené pampeliškové medy a nejdou ani nabrat, jak jsou tvrdý, jsou tak leda na vyhoz .. ponoření do teplé vody nepomáhá
3. 6. 2015 20:12
spagetka:když vaří déle je tmavší.
3. 6. 2015 19:40
Já mám zkušenost, že když se to vaří příliš dlouho (4 hodiny je příliš dlouho) tak "med" sice zhoustne - jak by ne, když se voda odpařila, ale zároveň cukr zkaramelizuje, ono je to sice tmavší a hustější, ale už to pak nechutná bezinkami ale jako zkaramelizovaný cukr.
3. 6. 2015 18:48
spagetka: tohle už je lepší, tamto byl asi sirup, to se stane - někdy
3. 6. 2015 18:43
kvetina: sorry, nelze mít jinou barvu dle použitých surovin a postupu
3. 6. 2015 18:26
každá sklenička je z jiné várky tak mají různé barvy
3. 6. 2015 18:18
Ano tenhle je řídký dám jinou fotku
3. 6. 2015 17:22
Podle fotky to vypadá, že je ten med řídký ? Není spíše šťáva ?
3. 6. 2015 17:15
ivulinka: Ivi, já o autorství nepochybuji, najdeš mnohou shodu u autorky v sreceptech p.Hlouškové a tady vkládaných receptech Květiny - ale je to tedy med nebo sirup? Jsou výrazně jiné poměry surovin a především doba vaření - a co tam vlétlo za fotku teď - to tedy na med moc nevypadá
3. 6. 2015 17:04
ivulinka je to moje fotka
1. 6. 2015 14:35
Protože se dodnes autorka fotografie květina navyjádřila k autorství hlavní fotografie, tak ji mažu se souhlasem admina.
28. 5. 2015 08:10
Květino, tahle fotka je i tady na tomto webu, je tvoje?
http://www.srecepty.cz/sirup-z-kvetu-cerneho-bezu
http://www.srecepty.cz/sirup-z-kvetu-cerneho-bezu
15. 6. 2013 09:56
Má příjemnou chuť i vůni, cukr jsem použila třtinový, medík je výborný.
9. 6. 2013 17:14
Dělala jsem ho dneska a zkusila jsem tam dát 2 vanilkové cukru.Byla jsem zvědavá jakou to bude mít chuť , bylo to dobrý.
12. 5. 2013 17:28
Přeřazuju do zavařenin S pomeranči to může mít zajímavý šmak
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 11 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 20 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 23 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Právě bylo uvařeno:
Škubánky na slano
CharlotteK@seznam.cz uvařila před 12 minutami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Liberk uvařila před 50 minutami
Domácí houstičky bez kynutí
Lucie Hertlova uvařila před 51 minutami
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 11 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 11 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 12 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 13 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 13 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bezinkový med bezinkovy med recept domácí bezinkový med recepty na bezinkový med recept bezinkový med recept na bezinkovy med bezinkový med z třtinového cukru med bezinkový med z černého bezu top recepty řídký med bezový med bezinkový koláč jak dlouho se vaří med bezinkovymed bezinkovy med s pomerančem med z černého bezu s pomerančem bezikový med nejlepší bezinkový med med z černého bezu recept bezinkovi sirup s pomeranci
Suroviny: voda, citron, pomeranče, cukr
Bezinkový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YYBn
15 názorů