Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veka domácí na chlebíčky

Nejlepší veka na chlebíčky, jakou si můžete přát, je ta domácí. Vláčné kynuté těsto zvládne připravit s našim receptem i začátečník. Pokud chcete veku ještě chutnější, nahraďte olej máslem. Vaše chlebíčky s domácí vekou nic nepřekoná.

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby kynutí.

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby kynutí.)

4. 1. 2009 09:33

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Nutriční hodnoty

Energie18 945 kJ / 4 528 kcal
Bílkoviny138,00 g
Tuky93,90 g
Vláknina33,20 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 8,22 g
Sůl20,50 g
Sacharidy766,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mirca75 mirca75

1. 1. 2010 17:48

Jiřino:-)tak jsem veky upekla taky a jsou výtečné:-p.Na radu Merylas:-)jsem udělala 4ks a přidala jsem i půlku vař.brambory;-).Jen jsem na uvedené množství musela přidat ještě 8 lžic mléka.Receptík ukládám a posílám nejen boďku č.9,ale i pár foteček:-).

mirca75 mirca75

31. 12. 2009 09:29

Merylas:-)díky moc;-).Chtěla jsem je dělat už včera,ale radši jsem si počkala na odpověď-nechtěla jsem mít doma "macky";-):-D.

Merylas Merylas (moderátorka)

30. 12. 2009 23:58

Miruš, z kila jsem dělala 4 a velké se mi opravdu nezdály;-) Jsou menší, než z obchodu.

mirca75 mirca75

30. 12. 2009 19:46

Mám prosbu:-).Kolik jich děláte z toho kila?Přijde mi,že když udělám 4,tak budou moc velké.

cathleen cathleen (moderátorka)

30. 12. 2009 12:55

Tome, typla bych si, žes je nechal málo nakynout....? Jak dlouho ti kyne těsto a jak dlouho veky před kynutím?:-?

thomassinno thomassinno

30. 12. 2009 12:32

Holky čím to je, že vždy když veku peču, praskne mi?:-O

Jaaja Jaaja

30. 12. 2009 12:24

Mám pouze sušené droždí, kolik ho mám dát místo čerstvého?

Merylas Merylas (moderátorka)

30. 12. 2009 00:40

Dnes jsem pekla, navíc jsem dala 100 g vařených brambor, celkem 2 lžičky soli a cukru taky 2 lžičky. Malinko jsem přidávala mléka. Je :yes:

Jenda1 Jenda1

26. 12. 2009 14:35

Jiřko, pekl jsem z poloviční dávky, cukr jsem dal pouze do kvásku a na 1/2kg mouky lžičku soli;-). Veky jsou suprové:yes:. :-!:-)):yes::yes::-K +6

Hella Hella (moderátorka)

25. 12. 2009 19:13

Dělala jsem 2 z polovičního množství. Dovolím si přidat fotku, jak jsem vyřešila potřebu, aby byla veka po upečení kulatá. Stačí si přepůlit ruličku papíru, která vám zbyde po kuchyňských utěrkách a vyložit pečícím papírem (viz foto).

jollka jollka

21. 7. 2009 14:41

Udělala jsem dvě ,ale lepší budou z tohoto množsví 3.Zadělala jsem je v pekárně před dokynutím jsem jí nechala otevřenou,ale stejně jsem hlídala;-).Pekla jsem pomalu ke konci jsem zapla horkovzduch, večer bude s pomazánkou z vepřového masa:-p:-)):yes:+bodík

Merylas Merylas (moderátorka)

1. 5. 2009 09:17

Bagina, cathlen určitě ještě odpoví, ale pokud vím, tak peče na plechu na bagety. Je k sehnání například tadyhttp://www.pekarskyraj.cz/inshop/scripts/set.asp?L...

Bagina

1. 5. 2009 08:04

Jsou to krásné veky jako od pekaře, ale chtěla jsem se zeptat na jakém plechu je pečeš, že ho tak chválíš.:yes::-))

cathleen cathleen (moderátorka)

17. 3. 2009 07:02

No, a já mám výčitky svědomí:-)):-D:-D Protože za to, že jsou večky nebo bagety všechny pěkné, opravdu hodně může ten plech....a já se jen vezu. Ale koupila bych ho znovu (a teď ho opravdu kupovat budu - ale jako dárek kamarádce, kterou jedu navštívit).;-)

maris maris

16. 3. 2009 19:20

Jiřinko, mně zase puká srdce,;-( když se na ně dívám a je mi jasné, že to neumím:-//:-D:-D

1 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chlebíčková veka veka recept veka chlebickova veka recept recept na veku recept veka pečení veky veka z domácí pekárny těsto na veku chlebíčková veka - recept jak upéct veku recept na chlebíčkovou veku veky nejlepší veka recept na veky pečeme veku chlebíčková veka recepty veka v receptech veky recept tukova veka recept

Suroviny: mouka hladká, droždí, cukr, sůl, olej, mléko

TopRecepty.cz

Veka domácí na chlebíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERo0

Naposledy jste si prohlédli