Játrová paštika
Pokud si játrovou paštiku uděláte sami doma, máte jistotu, že nebudete konzumovat žádná éčka ani zahušťovadla a barviva. A ten pocit za trochu práce navíc přece stojí. Hotová paštika vás svou příjemnou chutí za vaší píli odmění.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 20 492 kJ / 4 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 378,36 g |
Tuky | 346,88 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 3,98 g |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 3,97 g |
Sacharidy | 60,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nevíte-li si rady se solením, zvažte směs před přidáním polévky a na každé kilo dejte max. 17-20 g soli.
Pokud do paštiky nepřidáme tu trochu polévky, po zavaření je to spíš taková paštika ke krájení. Koření smíchám podle naší chuti, ale nikdy nesmí chybět mletý hřebíček.
Po otevření to pak zavoní celou místností.....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2009 22:21
Tak už zavařuju,jsem zvědavá jak to dopadne,ale věřím že dobře,když jsem si s tím dala práci že jo
12. 1. 2009 14:19
Jiřko, dej pak vědět, držím palce, ale já ji vyzkouším, ikdyby nevím co bylo, jen teď nemám potřebné ingredience
12. 1. 2009 14:14
Jiřinko, asi jako když kořeníte sekanou. Nějakou míru v oku jistě máte. Jen toho mletého hřebíčku fakt víc, však očichávejte a třeba i ochutnejte.
Už jsem i psala, že se hodí také koření na mletá masa, to je základ. Pak muškátový oříšek a květ a ten hřebíček....Každá naše paštika chutná trošínku jinak, ale každá je výborná
Už jsem i psala, že se hodí také koření na mletá masa, to je základ. Pak muškátový oříšek a květ a ten hřebíček....Každá naše paštika chutná trošínku jinak, ale každá je výborná
12. 1. 2009 12:19
Chystám se udělat paštiku,našla jsem i stránku s kořením,ale nevím kolik jednotlivých koření mám do směsi dát aby to k něčemu bylocathleen,recept láká,chtěla bych aby se mi povedl
8. 1. 2009 15:29
super , jsem ráda, že jí sem někdo dal, určitě se nebude příliš lišit od té naší a opravdu božsky voní
8. 1. 2009 14:46
Taky to zkusím i když jsem žádné maso nikdy nezavařovala.Už si to tisknu
8. 1. 2009 14:06
8. 1. 2009 13:49
To vypadá hodně zajímavě ;-, taky se mrknu po tom koření a vyzkouším
8. 1. 2009 13:27
Zapomněla jsem ve výčtu na muškátový oříšek i květ....
A mrkni sem:http://www.koreni.cz/detail.php?pid=243
A mrkni sem:http://www.koreni.cz/detail.php?pid=243
8. 1. 2009 13:11
No, víš, cathleen, tys do receptu nenapsala to koření, tak fajn, že je tady k tomu nějaký komentář. Třeba ten hřebíček by mne vůbec nenapadl, je vlastně až v dovětku receptu. Tak fajn, mrknu se v Hyperce na to paštikové koření, ale včera jsem tam zrovna hledala jalovec, si říkám, takový velký supermarket a co myslíš? Kulové! A toho paštikového bych si všimla, už proto, že jsem to nikdy neslyšela.Ale aspoň, že vím, že se to dá nějak nahradit kořením do mletých mas. Díky.
8. 1. 2009 12:51
cathllen,také si každý rok dělám prášek, ale z hlívy ústřičnéprotože je silně antikarcinogenní(fuj to je slovo)blízko nás jí pěstují, tak si jí na konci sezony koupím hodně a čaruju nejraději bych jí dávala do všeho, snad i do buchetjsme na ní úplně ulítlí
8. 1. 2009 12:42
Nee, se mnou ne, Jani.
A paštikové koření se dá jednak koupit, moc se mu podobá koření na mletá masa a jen tak, z hlavy, aniž bych nahlížela do svých zásob: dávám pepř, papriku, zázvor, majoránku, hřebíček, i ždibec nového koření, vše samozřejmě mleté.
Solím víc, sůl se pak vsákne do masa. Vlastně nejlepší je vzít si k dodělávání paštiky třeba trochu vína, pak se nebojím solit a kořenit Manža po ochutnání směsi vždy sýčkuje, že to bude moc slané a kořeněné, ale nikdy se to nestalo
Paštiku dělám každý rok a z té staré mi už zbyla jen jedna sklínka - experiment, kde jsem kromě koření přidala mnou vyrobený prášek z hub
A paštikové koření se dá jednak koupit, moc se mu podobá koření na mletá masa a jen tak, z hlavy, aniž bych nahlížela do svých zásob: dávám pepř, papriku, zázvor, majoránku, hřebíček, i ždibec nového koření, vše samozřejmě mleté.
Solím víc, sůl se pak vsákne do masa. Vlastně nejlepší je vzít si k dodělávání paštiky třeba trochu vína, pak se nebojím solit a kořenit Manža po ochutnání směsi vždy sýčkuje, že to bude moc slané a kořeněné, ale nikdy se to nestalo
Paštiku dělám každý rok a z té staré mi už zbyla jen jedna sklínka - experiment, kde jsem kromě koření přidala mnou vyrobený prášek z hub
8. 1. 2009 12:32
No, ještě vlastně dotaz..co je to paštikové koření? Nejsem si jistá, že bych ho někde viděla a dá se to něčím nahradit?
8. 1. 2009 12:32
Moji rodiče vždycky část jater nakrájeli na kostičky a orestovali na cibulce a pak vmíchali k ostatnímu. Domácí paštika je super!!
8. 1. 2009 12:31
No, tak to si hned dávám do oblíbených a moooc děkuji cathleen za receptíkTeď si nejsem jistá, to s tebou jsem mluvila o té paštice, jak si říkala, že se musíš zeptat mamky? Hlava děravá, jsem já, ale opravdu moc díky!!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 8 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 8 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 9 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 9 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 10 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 10 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 11 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 12 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 13 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Jak na rychlou domácí paštiku. Víte, jak ji správně zavařit? Poradíme, čím ji okořenit a dochutit
Domácí masové konzervy jsou vítaným rychlým obědem či večeří. Poradíme, jak zavařit bezpečně maso, které bude skvěle chutnat
Další recepty
Tématické fráze: játrová paštika nejlepší játrova domácí paštika játrová paštika recept nejlepší játrová paštika recept na játrovou paštiku zavarovani pastiky koření do domácí játrové paštiky paštika recept jatrova pastika zavařování domácí paštiky zavařování paštiky v troubě paštika játrová játrová paštika recepty koření do paštiky domácí játrová paštika návod na domácí paštiku nejlepší játrová domácí paštika bez vajec paštikové koření paštika recept jak zavarit domaci pastiku
Suroviny: maso vepřové, játra, sádlo, vejce, cibule, sůl, koření paštikové
Játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR4l
45 názorů