Burek
Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve specializovaných obchodech, ovšem do našeho receptu vám postačí i to klasické.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 538 kJ / 2 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,36 g |
Tuky | 183,67 g |
Vláknina | 8,92 g |
Cholesterol | 644 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,71 g |
Sacharidy | 180,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Burek můžeme péct i v troubě, když do pekáčku nalijeme malé množství oleje. Já ho raději smažený.
Zdroj: recept je mnou improvizovaný z balkánské kuchyně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 3. 2009 00:25
Vákon je vysvětlený,já se tady v noci chechtám,Janko vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo
1. 3. 2009 21:17
A je tady "Burková neděle" a já se přímo tetelím radostí, že se všem dokonale povedly a hlavně, že všem chutnalo Fotky máte bezvadný- pane jo to je Burků, aspoň na 14 dní
1. 3. 2009 20:20
Taky pořád, s tím "vákonem" no....
1. 3. 2009 19:59
Tak jsem před chvílí dojedli. Musím říct, že mně to příjemně překlapilo - ten česnek a tymián. Jedli jsme to samotné jen s ledovým salátem a ředkvičkami. Jeden burek byl na mně až až, takže zbylo klukům na zítra. Dávám bodíka a přidávám foto - fakt jsme si pošmákli
btw ... co je to vákon fakt netuším.
btw ... co je to vákon fakt netuším.
1. 3. 2009 19:56
Jano -, taky mě to mohlo napadnout
1. 3. 2009 19:53
maris a je to tady,že by to byl nějaký vagón? Ne, chyba se vloudila, je to výkon
1. 3. 2009 18:46
Jani, co je to vákon ?
1. 3. 2009 18:29
Jiřko, dokonce si myslím, že by to bylo lepší. Nemusela bys to obracet a to maso by se dobře propeklo, jen bych tam dala vákon třeba na ryby
1. 3. 2009 17:27
Jiřinko, je pravda, že jsem to nezkoušela, ale vůbec bych se toho nebála, tak myslím, že by to šlo.
1. 3. 2009 17:09
Bibi a Janko šlo by to smažit ve friťáku?.
1. 3. 2009 14:57
Jani, vypadají krásně a na těch nových talířích jim to moc sluší
... že bych je udělala k večeři ... no uvidíme
... že bych je udělala k večeři ... no uvidíme
1. 3. 2009 13:44
Tak, myslím, že se mi to docela povedlo. Musím říct, že to je skvělé. Jen malou připomínku snad-příště bych si to těsto dala na 2 půlky a vyválela 2 kola a z každého bych udělala 4 kusy. Myslím, že by se to lépe rozválelo na tenčí kola a bylo by to ještě lepší. Na tom válu se mi z jednoho kusu už víc válet nedalo a těsto bylo hrubší. Pokud máte elektrický sporák, tak dát víc oleje, rozpálit a pak snížit na stupeň 2, aby se, jak píše Bibi pořádně prosmažilo i maso uvnitř. No, plusík už jsem dala včera a vřele doporučuji
28. 2. 2009 22:43
tak to neznám. Listové těsto s masem a ještě SMAŽIT !?! Nevypadá to marně.
28. 2. 2009 20:54
Bibi, máš pravdu, ne všechno se dá zvážit tip-ťop a fakt se to pak hodí do polívky, jako knedlíčky, kdyby zbylo. S tím nemám problém. Problém je, že mám na to chuť, vypadá to krásně a moc si nevěřím, že bych to zvládla. Tohle, ani nic podobného jsem nikdy nedělala, ale už týden uvažuji o něčem mimo sekané a karbenátků z mletého masa. No, tak uvidíme.
28. 2. 2009 20:30
Je to výborné jídlo loni v Chorvatsku jsem na burek chodila každý den
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 3 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 23 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Vepřová bratislavská plec
MamkaTerka uvařila před 1 minutou
Kureci ragu s cizrnou
Aylanii uvařila před 2 minutami
Mleté kuřecí karbanátky se sýrem uvnitř
Januli-holky uvařila před 9 minutami
Putimské vepřové nudličky
romanka1009 uvařila před 1 hodinou
Kaše z ovesných vloček
Klara17 uvařila před 1 hodinou
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
zacekz uvařil před 1 hodinou
Segedínský guláš
Eva z HK uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 3 hodinami
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak snadno vyrobit bylinkové máslo? Jaké bylinky se do něj hodí nejlépe? S námi to zvládne každý
Mleté maso je základem mnoha oblíbených jídel. Poradíme, jak ho připravit
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Tématické fráze: chorvatsky burek mleté maso recepty burek se sýrem těsto na burek burek s masem karbenátky z mletého masa burek s mletým masem burek se zelím recept na burek se sýrem burek recept těsto burka burek se špenátem burek se zelím recept burek se sýrem recept boule recept ovocná boule recept burek z listového karbenátky z mletého masa recept chorvatsky burek recept burek z listoveho těsta
Suroviny: míchané mleté maso, sýr nastrouhaný, těsto listové, česnek, vejce, olej, pepř, tymián, petržel, sůl
Burek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31zn
100 názorů